Om snabbmenyer i HTML (AIR)

Adobe AIR 1.0 och senare

I HTML-innehåll som visas med objektet HTMLLoader kan händelsen contextmenu användas för att visa en snabbmeny. En snabbmeny visas som standard automatiskt när användaren anropar snabbmenyhändelsen för markerad text (genom att högerklicka eller kommandoklicka på texten). Om du vill förhindra att standardmenyn öppnas lyssnar du efter contextmenu -händelsen och anropar händelseobjektets preventDefault() -metod:

function showContextMenu(event){
    event.preventDefault();
}

Du kan sedan visa en anpassad snabbmeny med hjälp av DHTML-tekniker eller genom att visa en inbyggd AIR-snabbmeny. I följande exempel visas en inbyggd snabbmeny genom anrop av menyns display() -metod som svar på contextmenu -händelsen i HTML:

<html>
<head>
<script src="AIRAliases.js" language="JavaScript" type="text/javascript"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">

function showContextMenu(event){
    event.preventDefault();
    contextMenu.display(window.nativeWindow.stage, event.clientX, event.clientY);
}

function createContextMenu(){
    var menu = new air.NativeMenu();
    var command = menu.addItem(new air.NativeMenuItem("Custom command"));
    command.addEventListener(air.Event.SELECT, onCommand);
    return menu;
}

function onCommand(){
    air.trace("Context command invoked.");
}

var contextMenu = createContextMenu();
</script>
</head>
<body>
<p oncontextmenu="showContextMenu(event)" style="-khtml-user-select:auto;">Custom context menu.</p>
</body>
</html>