Arbeta med SQL-satser

Adobe AIR 1.0 och senare

En enskild SQL-sats (en fråga eller ett kommando) representeras i körningen av ett SQLStatement -objekt. Så här skapar och kör du en SQL-sats:

Skapa en SQLStatement-instans.

SQLStatement-objektet representerar SQL-satsen i programmet.

var selectData:SQLStatement = new SQLStatement();

Ange vilken databas frågan ska köras mot.

Det gör du genom att ange SQLStatement-objektets sqlConnection -egenskap till SQLConnection -instansen som är ansluten till den önskade databasen.

// A SQLConnection named "conn" has been created previously
selectData.sqlConnection = conn;

Ange den faktiska SQL-satsen.

Skapa satstexten som en sträng och tilldela den till SQLStatement-instansens text -egenskap.

selectData.text = "SELECT col1, col2 FROM my_table WHERE col1 = :param1";

Definiera funktioner för att hantera resultatet av den åtgärd som har körts (endast asynkront körningsläge).

Använd metoden addEventListener() om du vill aktivera funktioner, till exempel avlyssnare för SQLStatement-instansens result - och error -händelser.

// using listener methods and addEventListener()

selectData.addEventListener(SQLEvent.RESULT, resultHandler);
selectData.addEventListener(SQLErrorEvent.ERROR, errorHandler);

function resultHandler(event:SQLEvent):void
{
    // do something after the statement execution succeeds
}

function errorHandler(event:SQLErrorEvent):void
{
    // do something after the statement execution fails
}

Alternativt kan du ange lyssnarmetoder med hjälp av ett Responder -objekt. I så fall skapar du en Responder-instans och länkar lyssnarmetoderna till den.

// using a Responder (flash.net.Responder)

var selectResponder = new Responder(onResult, onError);

function onResult(result:SQLResult):void
{
    // do something after the statement execution succeeds
}

function onError(error:SQLError):void
{
    // do something after the statement execution fails
}

Om satstexten innehåller parameterdefinitioner tilldelar du värden för dessa parametrar.

Om du vill tilldela parametervärden använder du SQLStatement-instansens associativa array-egenskap parameters .

selectData.parameters[":param1"] = 25;

Kör SQL-satsen.

Anropa SQLStatement-instansens execute() -metod.

// using synchronous execution mode
// or listener methods in asynchronous execution mode
selectData.execute();

Om du använder en Responder i stället för händelselyssnare i asynkront körningsläge, skickar du Responder-instansen till execute() -metoden.

// using a Responder in asynchronous execution mode
selectData.execute(-1, selectResponder);

Specifika exempel som demonstrerar dessa steg finns i följande avsnitt:

Hämta data från en databas

Infoga data

Ändra eller ta bort data