Använda klassen DRMErrorEvent

Flash Player 10.1 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Adobe Flash Player och Adobe AIR skickar ett DRMErrorEvent-objekt när ett NetStream-objekt försöker att spela upp skyddat innehåll och ett DRM-relaterat fel uppstår. Om inloggningsuppgifterna är ogiltiga i ett AIR-program skickas DRMAuthenticateEvent-objektet upprepade gånger tills användaren anger giltiga inloggningsuppgifter eller tills fler försök nekas i programmet. Programmet ska lyssna på andra DRM-felhändelser för att hitta, identifiera och hantera DRM-relaterade fel.

Även om användaren har giltiga inloggningsuppgifter kan villkoren i innehållets voucher ändå hindra användaren från att visa det krypterade innehållet. En användare kan till exempel nekas åtkomst för att ha försökt visa innehåll i ett oauktoriserat program. Ett oauktoriserat program är ett program som utgivaren av det krypterade innehållet inte har verifierat. I så fall skickas ett DRMErrorEvent-objekt.

Felhändelserna kan också utlösas om innehållet är skadat eller om programmets version inte motsvarar det som anges i vouchern. Programmet måste ha lämplig mekanism för att hantera fel.

DRMErrorEvent-egenskaper

En fullständig lista över fel finns i Felkoder vid körning i Referenshandbok för ActionScript 3.0 i Adobe Flash-plattformen. De DRM-relaterade felen börjar vid nummer 3300.

Skapa en DRMErrorEvent-hanterare

I följande exempel skapas en händelsehanterare för NetStream-objektet som utlöste händelsen. Den anropas när NetStream påträffar ett fel vid ett försök att spela upp det skyddade innehållet. När ett program påträffar ett fel utförs vanligtvis ett antal rensningsåtgärder. Sedan informeras användaren om felet, och denne kan välja mellan olika alternativ för att lösa problemet.

private function drmErrorEventHandler(event:DRMErrorEvent):void
    trace(event.toString());