Läsa från och skriva till systemets Urklipp

Flash Player 10 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Om du vill läsa operativsystemets Urklipp anropar du metoden getData() för objektet Clipboard.generalClipboard och skickar namnet på formatet som ska läsas:

import flash.desktop.Clipboard;
import flash.desktop.ClipboardFormats;

if(Clipboard.generalClipboard.hasFormat(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT)){
    var text:String = Clipboard.generalClipboard.getData(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT);
}
Obs! Innehåll som körs i Flash Player eller i en icke-programsandlåda i AIR kan bara anropa metoden getData() i en händelsehanterare för en paste -händelse. Det är alltså bara kod som körs i AIR:s programsandlåda som kan anropa metoden getData() utanför en paste -händelsehanterare.

Om du vill skriva till Urklipp lägger du till data i objektet Clipboard.generalClipboard i ett eller flera format. Alla befintliga data i samma format skrivs över automatiskt. Det är trots det en bra rutin att även rensa systemets Urklipp innan nya data skrivs dit, så att också orelaterade data i alla format tas bort.

import flash.desktop.Clipboard;
import flash.desktop.ClipboardFormats;

var textToCopy:String = "Copy to clipboard.";
Clipboard.generalClipboard.clear();
Clipboard.generalClipboard.setData(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT, textToCopy, false);
Obs! Innehåll som körs i Flash Player eller i en icke-programsandlåda i AIR kan bara anropa metoden setData() i en händelsehanterare för en användarhändelse, till exempel en tangentbords- eller mushändelse eller en copy - eller cut -händelse. Det är alltså bara kod som körs i AIR:s programsandlåda som kan anropa metoden setData() utanför en användarhändelsehanterare.