Kopiera skript för rörelseinterpolering i Flash

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare, kräver Flash CS3 eller senare

En interpolering skapar mellanliggande bildrutor som visar ett visningsobjekt i olika lägen i två olika bildrutor efter en tidslinje. Den skapar utseendet för bilden i den första bildrutan som sedan gör en mjuk övergång till nästa bildruta. I en rörelseinterpolering handlar förändringen i utseendet ofta om att visningsobjektet ändrar position, och på så sätt skapar en rörelse. Förutom att flytta visningsobjektet kan en rörelseinterpolering också rotera, skeva, ändra storlek på eller tillämpa filter på det.

Skapa en rörelseinterpolering i Flash genom att flytta ett visningsobjekt mellan nyckelrutorna utmed tidslinjen. Flash genererar automatiskt det ActionScript som beskriver interpoleringen, som du kan kopiera och spara i en fil. Mer information om hur du skapar en rörelseinterpolering finns i avsnittet Rörelseinterpoleringar i Använda Flash Professional .

Du kan använda kommandot Kopiera rörelse som ActionScript 3.0 på två sätt. Det första från en interpoleringssnabbmeny på scenen:

1. Markera rörelseinterpoleringen på scenen.

2. Högerklicka (Windows) eller Control-klicka (Macintosh).

3. Välj Kopiera rörelse som ActionScript 3.0. . .

Det andra sättet är att välja kommandot direkt på Redigera-menyn i Flash:
  1. Markera rörelseinterpoleringen på scenen.

2. Välj Redigera > Tidslinje > Kopiera rörelse som ActionScript 3.0.

Kopiera rörelse på Tidslinje-menyn

När du har kopierat skriptet klistrar du in det i filen och sparar den.

När du har skapat en rörelseinterpolering och kopierat och sparat skriptet, kan du återanvända den som den är eller ändra den i en egen dynamisk ActionScript-baserad animering.