Lokalisera programnamnet och beskrivningen i AIR-programmets installationsprogram

Adobe AIR 1.1 och senare

Du kan ange flera språk för elementen name och description i programbeskrivningsfilen. Följande anger till exempel programnamnet på tre olika språk (engelska, franska och tyska):

<name>
    <text xml:lang="en">Sample 1.0</text>
    <text xml:lang="fr">Échantillon 1.0</text>
    <text xml:lang="de">Stichprobe 1.0</text>
</name>

xml:lang -attributet för varje text-element anger en språkkod enligt RFC4646 ( http://www.ietf.org/rfc/rfc4646.txt ).

name-elementet definierar det programnamn som AIR-programmets installationsprogram visar. AIR-programmets installationsprogram använder det lokaliserade värde som bäst överensstämmer med användargränssnittets språk som angetts i inställningarna för operativsystemet.

Du kan på liknande sätt ange flera språkversioner för description -elementet i programbeskrivningsfilen. Det här elementet definierar den beskrivningstext som AIR-programmets installationsprogram visar.

De här inställningarna gäller bara för de språk som är tillgängliga i AIR-programmets installationsprogram. De definierar inte de språkinställningar som finns för det installerade programmet som körs. AIR-program kan tillhandahålla användargränssnitt som har stöd för flera språk, förutom de som är tillgängliga i AIR-programmets installationsprogram.

Du hittar mer information i Element i AIR-programbeskrivningsfilen .