ADT-kommandot installApp

Kommandot -installApp installerar ett program på en enhet eller emulator.

Du måste avinstallera det befintliga programmet innan du kan installera om med det här kommandot.

Kommandot har följande syntax:

adt -installApp -platform platformName -platformsdk path-to-sdk -device deviceID ‑package fileName

-platform Namnet på enhetens plattform. Ange ios eller android .

-platformsdk Sökvägen till plattformens SDK för målenheten (valfritt):
  • Android – AIR 2.6+ SDK innehåller de verktyg från Android SDK som behövs för att implementera relevanta ADT-kommandon. Ange bara det här värdet om du vill använda en annan version av Android SDK. Om systemvariabeln AIR_ANDROID_SDK_HOME redan har angetts behöver sökvägen till plattforms-SDK inte anges på kommandoraden. (Om båda anges används den sökväg som anges på kommandoraden.)

• iOS – AIR SDK levereras med ett låst iOS SDK. Alternativet -platformsdk använder du för att förpacka program med en extern SDK så att du inte blir begränsad till att använda det iOS SDK som är låst. Om du till exempel har skapat ett tillägg med den senaste iOS SDK:n kan du ange detta SDK när du paketerar programmet. Dessutom när du använder ADT med iOS-simulatorn måste du alltid inkludera alternativet -platformsdk för att ange sökvägen till SDK:n för iOS-simulatorn.

-device Ange ios_simulator , serienummer (Android) eller referens (handle) (iOS) för den anslutna enheten. Den här parametern krävs på iOS. På Android måste parametern bara anges när mer än en Android-enhet eller -emulator är ansluten och körs på datorn. Om den specifierade enheten inte är ansluten, returnerar ADT avslutningskod 14: Enhetsfel (Andrid) eller Ogiltig enhet angiven (iOS). Om fler än en enhet eller emulator är ansluten, och ingen enhet anges, returnerar ADT avslutningskod 2: Användningsfel.

Obs! Det går i AIR 3.4 och senare att installera en IPA-fil direkt i en iOS-enhet. För det krävs iTunes 10.5.0 eller senare.

Använd kommandot adt ‑devices (finns i AIR 3.4 och senare) för att avgöra referens (handle) eller serienummer för anslutna enheter. Observera att på iOS ska du använda referensen (handle), inte enhetens UUID. Mer information finns i ADT-kommandot devices .

På Android använder du Android ADB-verktyget för att lista serienumren på anslutna enheter och aktiva emulatorer:

adb devices

-package Filnamnet på det paket som ska installeras. På iOS måste det här vara en IPA-fil På Android måste detta vara ett APK-paket. Om det angivna paketet redan är installerat returnerar ADT felkod 14: Enhetsfel.