ADT-kommandot launchApp

Kommandot -launchApp kör ett installerat program på en enhet eller emulator. Kommandot har följande syntax:

adt -launchApp -platform platformName -platformsdk path_to_sdk -device deviceID -appid applicationID

-platform Namnet på enhetens plattform. Ange ios eller android .

-platformsdk Sökvägen till plattformens SDK för målenheten:
  • Android – AIR 2.6+ SDK innehåller de verktyg från Android SDK som behövs för att implementera relevanta ADT-kommandon. Ange bara det här värdet om du vill använda en annan version av Android SDK. Om systemvariabeln AIR_ANDROID_SDK_HOME redan har angetts behöver sökvägen till plattforms-SDK inte anges på kommandoraden. (Om båda anges används den sökväg som anges på kommandoraden.)

• iOS – AIR SDK levereras med ett låst iOS SDK. Alternativet -platformsdk använder du för att förpacka program med en extern SDK så att du inte blir begränsad till att använda det iOS SDK som är låst. Om du till exempel har skapat ett tillägg med den senaste iOS SDK:n kan du ange detta SDK när du paketerar programmet. Dessutom när du använder ADT med iOS-simulatorn måste du alltid inkludera alternativet -platformsdk för att ange sökvägen till SDK:n för iOS-simulatorn.

-device Ange ios_simulator eller serienumret på enheten. Enheten behöver bara anges om fler än en Android-enhet eller emulator är ansluten till datorn och är igång. Om den angivna enheten inte är ansluten returnerar ADT avslutningskod 14: Enhetsfel. Om fler än en enhet eller emulator är ansluten, och ingen enhet anges, returnerar ADT avslutningskod 2: Användningsfel.

På Android använder du Android ADB-verktyget för att lista serienumren på anslutna enheter och aktiva emulatorer:

adb devices

-appid Det installerade programmets AIR-program-ID. Om inget program med det angivna ID:t är installerat på enheten returnerar ADT avslutningskod 14: Enhetsfel.