ADT-kommandot runtimeVersion

Kommandot -runtimeVersion rapporterar om den installerade versionen av AIR-miljön på en enhet eller emulator. Kommandot har följande syntax:

adt -runtimeVersion -platform platformName -platformsdk path_to_sdk -device deviceID

-platform Namnet på enhetens plattform. Det här kommandot stöds för tillfället bara på Android-plattformen. Använd namnet android .

-platformsdk Sökvägen till plattformens SDK för målenheten. För tillfället är den enda plattforms-SDK som stöds Android. AIR 2.6+ SDK innehåller de verktyg från Android SDK som behövs för att implementera relevanta ADT-kommandon. Ange bara det här värdet om du vill använda en annan version av Android SDK. Om systemvariabeln AIR_ANDROID_SDK_HOME redan har angetts behöver sökvägen till plattforms-SDK inte anges på kommandoraden. (Om båda anges används den sökväg som anges på kommandoraden.)

-device Enhetens serienummer. Enheten behöver bara anges om fler än en enhet eller emulator är ansluten till datorn och igång. Om miljön inte har installerats, eller om den angivna enheten inte är ansluten, returnerar ADT avslutningskod 14: Enhetsfel. Om fler än en enhet eller emulator är ansluten, och ingen enhet anges, returnerar ADT avslutningskod 2: Användningsfel.

På Android använder du Android ADB-verktyget för att lista serienumren på anslutna enheter och aktiva emulatorer:

adb devices