Skapa ditt första AIR-program för Android med Flash Professional

Om du vill utveckla AIR-program för Android måste du hämta Flash Professional CS5-tillägget för Android från Adobe Labs .

Du måste också hämta och installera Android SDK från Androids webbplats, enligt beskrivningen i För Android-utvecklare: Installera SDK (på engelska).

Skapa ett projekt

1. Öppna Flash Professional CS5

2. Skapa ett nytt AIR for Android-projekt.

På hemskärmen i Flash Professional finns en länk för att skapa ett AIR for Android-program. Du kan också välja Arkiv > Nytt och välja AIR for Android-mallen.

3. Spara dokumentet som HelloWorld.fla

Skriv koden

Eftersom den här självstudien inte handlar om hur du skriver kod använder du bara textverktyget för att skriva "Hello, World!" på scenen.

Ange programegenskaper

1. Välj Arkiv > AIR for Android-inställningar.

2. Ange följande inställningar på fliken Allmänt:

• Utdatafil: HelloWorld.apk

• Programnamn: HelloWorld

• Program-ID: HelloWorld

• Versionsnummer: 0.0.1

• Proportioner: Stående

3. Ange följande inställningar på fliken Distribution:

• Certifikat: Peka på ett giltigt AIR-kodsigneringscertifikat. Du kan klicka på knappen Skapa om du vill skapa ett nytt certifikat. (Android-program som distribueras via Android Marketplace måste ha certifikat som är giltiga till minst år 2033.) Ange lösenordet för certifikatet i fältet Lösenord.

• Typ av Android-distribution: Felsök

• Efter publicering: Markera båda alternativen

• Ange sökvägen till ADB-verktyget i underkatalogen tools i Android SDK.

4. Stäng dialogrutan med inställningar för Android genom att klicka på OK.

Programmet behöver inte ikoner eller behörigheter i den här utvecklingsfasen. De flesta AIR-program för Android behöver vissa behörigheter för att komma åt skyddade funktioner. Du bör bara ange de behörigheter programmet verkligen har behov av, eftersom användare kan låta bli att använda ditt program om det kräver för många behörigheter.

5. Spara filen.

Paketera och installera programmet på Android-enheten

1. Kontrollera att USB-felsökning är aktiverat på enheten. Du kan aktivera USB-felsökning i inställningarna under Applications > Development.

2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.

3. Installera AIR-miljön, om du inte redan har gjort det, genom att besöka Android Market och hämta Adobe AIR. (Du kan också installera AIR lokalt med ADT-kommandot installRuntime . Android-paket för användning på Android-enheter och -emulatorer ingår i AIR SDK.)

4. Välj Arkiv > Publicera.

APK-filen skapas i Flash Professional, och programmet installeras på den anslutna Android-enheten och startas.