Paketera ett AIR for TV-program

Paketera med ADT

Du kan använda kommandoradsverktyget ADT i AIR för att paketera ett AIR for TV-program. Från och med AIR SDK version 2.5, har ADT stöd för paketering för tv-enheter. Innan du paketerar programmet kompilerar du all ActionScript-kod och MXML-kod. Du måste också ha ett kodsigneringscertifikat. Du kan skapa ett certifikat med ADT-kommandot -certificate.

Du hittar detaljerad referensinformation om ADT-kommandon och -alternativ i AIR Developer Tool (ADT) .

Skapa ett AIR-paket

Använd ADT-kommandot package för att skapa ett AIR-paket:

adt -package -storetype pkcs12 -keystore ../codesign.p12 myApp.air myApp-app.xml myApp.swf icons

Exemplet förutsätter följande:

• Att sökvägen till ADT-verktyget finns i kommandoradens sökvägsdefinition. (Läs mer i Systemvariabeln path .)

• Certifikatet codesign.p12 finns i den katalog som är överordnad den katalog varifrån du kör ADT-kommandot.

Kör kommandot från den katalog som innehåller programfilerna. Programfilerna i exemplet är myApp-app.xml (programbeskrivningsfilen), myApp.swf och en ikonkatalog.

När du kör kommandot så som visas tillfrågas du om lösenordet för nyckelbehållaren i ADT. De lösenordstecken du skriver visas inte i alla skalprogram. Tryck bara på Retur när du är klar. Du kan också använda parametern storepass för att inkludera lösenordet i ADT-kommandot.

Skapa ett AIRN-paket

Om ditt AIR for TV-program använder ett ANE-tillägg skapar du ett AIRN-paket i stället för ett AIR-paket. Om du vill skapa ett AIRN-paket använder du ADT-kommandot package och anger måltypen som airn .

adt -package -storetype pkcs12 -keystore ../codesign.p12 -target airn myApp.airn myApp-app.xml myApp.swf icons -extdir C:\extensions

Exemplet förutsätter följande:

• Att sökvägen till ADT-verktyget finns i kommandoradens sökvägsdefinition. (Läs mer i Systemvariabeln path .)

• Certifikatet codesign.p12 finns i den katalog som är överordnad den katalog varifrån du kör ADT-kommandot.

• Parametern -extdir namnger en katalog som innehåller de ANE-filer som programmet använder.

Dessa ANE-filer innehåller en ActionScript-version som är en stub eller simulator av tillägget. Den version av tillägget som innehåller den systemspecifika koden installeras på AIR for TV-enheten.

Kör kommandot från den katalog som innehåller programfilerna. Programfilerna i exemplet är myApp-app.xml (programbeskrivningsfilen), myApp.swf och en ikonkatalog.

När du kör kommandot så som visas tillfrågas du om lösenordet för nyckelbehållaren i ADT. De lösenordstecken du skriver visas inte i alla skalprogram. Tryck bara på Retur när du är klar. Du kan också använda parametern storepass för att inkludera lösenordet i kommandot.

Du kan också skapa en AIRI-fil för ett AIR for TV-program som använder ANE-tillägg. AIRI-filen är likadan som AIRN-filen, med undantag för att den inte är signerad. Till exempel:

adt -prepare myApp.airi myApp.xml myApp.swf icons -extdir C:\extensions

Du kan sedan skapa en AIRN-fil från AIRI-filen när du är redo att signera programmet:

adt -package -storetype pkcs12 -keystore ../codesign.p12 -target airn myApp.airn myApp.airi

Du hittar mer information i Developing Native Extensions for Adobe AIR .

Paketera med Flash Builder eller Flash Professional

Med Flash Professional och Flash Builder kan du publicera eller exportera AIR-paket utan att köra ADT själv. Hur du skapar ett AIR-paket för ett AIR-program beskrivs i dokumentationen för dessa program.

För närvarande är det emellertid endast ADT som kan skapa AIRN-paket, programpaket för AIR for TV-program där ANE-tillägg används.

Mer information finns i följande avsnitt: