Niet-noodzakelijke runtime-verwerking van database

Gebruik een volledig gekwalificeerde tabelnaam (inclusief databasenaam) in de SQL-instructie.

Geef in instructies altijd expliciet de naam van de database op naast de tabelnaam. (Gebruik ‘main’ voor de hoofddatabase.) De volgende code bijvoorbeeld bevat een expliciete databasenaam main :

SELECT employeeId
FROM main.employees

Door de databasenaam expliciet op te geven zorgt u ervoor dat de runtime niet elke verbonden database hoeft te doorzoeken om de vereiste tabel te vinden. Bovendien kan de runtime niet de verkeerde database kiezen. Neem altijd deze regel in acht, zelfs als een SQLConnection met maar één database is verbonden. De SQLConnection is namelijk op de achtergrond ook verbonden met een tijdelijke database die toegankelijk is via SQL-instructies.

Gebruik expliciete kolomnamen in de SQL-instructies INSERT en SELECT .

In het volgende voorbeeld wordt het gebruik van expliciete kolomnamen getoond:

INSERT INTO main.employees (firstName, lastName, salary)
VALUES ("Bob", "Jones", 2000)

SELECT employeeId, lastName, firstName, salary
FROM main.employees

Vergelijk de voorgaande voorbeelden met deze: Gebruik deze codestijl niet:

-- bad because column names aren't specified
INSERT INTO main.employees
VALUES ("Bob", "Jones", 2000)

-- bad because it uses a wildcard
SELECT *
FROM main.employees

Zonder expliciete kolomnamen is er extra tijd nodig om de kolomnamen te achterhalen. Als u in een instructie SELECT een jokerteken gebruikt in plaats van expliciete kolommen, haalt de runtime extra gegevens op. Voor deze extra gegevens is extra verwerkingstijd nodig en worden overbodige objectinstanties gemaakt.

Zorg ervoor dat een tabel niet meerdere keren wordt samengevoegd in een instructie, tenzij de tabel met zichzelf wordt vergeleken.

Naarmate SQL-instructies groter worden, kan het gebeuren dat een databasetabel per ongeluk meerdere keren met de query wordt samengevoegd. Vaak hoeft de tabel maar één keer te worden gebruikt om hetzelfde resultaat te bereiken. Een tabel meerdere keren samenvoegen gebeurt vooral als u een of meerdere weergaven in een query gebruikt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een tabel met de query samenvoegt, en tegelijkertijd een weergave samenvoegt die gegevens uit die tabel bevat. Deze twee bewerkingen leiden tot meer dan één samenvoeging.