Een certificaataanvraag genereren

U verkrijgt een ontwikkelingscertificaat door een CSR-bestand te genereren en in te dienen op de Apple iPhone Dev Center-website.

Een certificaataanvraag genereren op Mac OS

In Mac OS genereert u een certificaataanvraag met de toepassing Sleutelhangertoegang. De toepassing Sleutelhangertoegang bevindt zich in de submap Hulpprogramma's van de map Toepassingen. Selecteer Certificaatassistent > Vraag een certificaat aan bij een certificaatautoriteit in het menu Sleutelhangertoegang.

1. Open Sleutelhangertoegang.

2. Selecteer Voorkeuren in het menu Sleutelhangertoegang.

3. Klik op Certificaten in het deelvenster Voorkeuren. Stel vervolgens de opties voor het online certificaatstatusprotocol (OCSP) en de certificaatintrekkingslijst (CRL) in op Uitgeschakeld. Sluit het dialoogvenster.

4. Selecteer Certificaatassistent > Vraag een certificaat aan bij een certificaatautoriteit in het menu Sleutelhangertoegang.

5. Typ het e-mailadres en de naam voor de id van uw iPhone-ontwikkelaarsaccount. Typ geen CA-e-mailadres. Selecteer de optie voor het opslaan naar schijf en klik op de knop Ga door.

6. Sla het bestand op(CertificateSigningRequest.certSigningRequest).

7. Upload het CSR-bestand naar Apple op de website voor iPhone-ontwikkelaars . (Zie "Een iPhone-certificaat voor ontwikkelaars aanvragen en een inrichtingsprofiel maken".)

Een certificaataanvraag genereren in Windows

Voor Windows-ontwikkelaars is het wellicht het eenvoudigst om het iPhone-certificaat voor ontwikkelaars voor een Mac-computer te verkrijgen. Het is echter ook mogelijk om een certificaat te verkrijgen voor een Windows-computer. U maakt eerst een CSR-bestand (Certificate Signing Request) met OpenSSL:

1. Installeer OpenSSL op de Windows-computer. (Ga naar http://www.openssl.org/related/binaries.html .)

U moet wellicht ook de Visual C++ 2008 Redistributable-bestanden op de Open SSL-downloadpagina installeren. (Visual C++ hoeft niet op uw computer te staan.)

2. Open een Windows-opdrachtregelsessie en ga naar de bin-map van OpenSSL (bijvoorbeeld c:\OpenSSL\bin\).

3. Maak de persoonlijke sleutel door het volgende op de opdrachtregel op te geven:

openssl genrsa -out mykey.key 2048

Sla dit bestand met de persoonlijke sleutel op. U hebt het later nodig.

Negeer foutberichten niet wanneer u OpenSSL gebruikt. Ook als OpenSSL een foutbericht genereert, voert het wellicht nog bestanden uit. Deze bestanden zijn dan echter waarschijnlijk niet bruikbaar. Als u fouten ziet, controleert u de syntaxis en voert u opdracht nogmaals uit.

4. Maak het CSR-bestand door het volgende op de opdrachtregel op te geven:

openssl req -new -key mykey.key -out CertificateSigningRequest.certSigningRequest  -subj "/emailAddress=yourAddress@example.com, CN=John Doe, C=US"

Vervang de waarden voor het e-mailadres, CN (certificaatnaam) en C (land) door uw eigen waarden.

5. Upload het CSR-bestand naar Apple op de website voor iPhone-ontwikkelaars . (Zie "Een iPhone-certificaat voor ontwikkelaars aanvragen en een inrichtingsprofiel maken".)