iPhone-bestanden voor ontwikkelaars verkrijgen en met deze bestanden werken

U moet een iPhone-certificaat voor ontwikkelaars en inrichtingsprofielen verkrijgen van Apple. U moet het certificaat ook converteren naar een P12-certificaat.

iTunes installeren

U hebt iTunes nodig om uw toepassing op uw iPhone te installeren. U gebruikt iTunes ook om na te gaan wat de apparaat-id van uw iPhone is. U moet de apparaat-id kennen om een iPhone-certificaat voor ontwikkelaars te kunnen aanvragen.

Een iPhone-certificaat voor ontwikkelaars aanvragen en een inrichtingsprofiel maken

Als u zich nog niet hebt aangemeld, meldt u zich aan bij de Apple iPhone Dev Center-website op (http://developer.apple.com/iphone/ ) om een geregistreerde iPhone-ontwikkelaar te worden.

Opmerking: U hebt de SDK van iPhone of XCode niet nodig om AIR-toepassingen voor de iPhone te ontwikkelen. U moet wel een geregistreerde iPhone-ontwikkelaar te zijn. En u hebt ook een certificaat voor ontwikkelaars en een inrichtingsprofiel nodig.
  1. Meld u bij het iPhone Dev Center aan met de id van uw iPhone-ontwikkelaarsaccount.

2. Vraag op het iPhone Dev Center een certificaat voor iPhone-ontwikkelaars aan (en schaf dit certificaat aan).

U ontvangt een e-mailbericht van Apple met uw activeringscode voor het iPhone Dev Center.

3. Ga weer terug naar het iPhone-Dev Center. Volg de instructies voor het activeren van uw ontwikkelaarsprogramma (en geef uw activeringscode op wanneer u daarom wordt gevraagd).

4. Wanneer uw activeringscode wordt geaccepteerd, gaat u naar de sectie Program Portal voor iPhone-ontwikkelaars van het iPhone Dev Center.

5. Maak een CSR-bestand. Met dit bestand vraagt u een iPhone-ontwikkelingscertificaat aan. Zie Een certificaataanvraag genereren .

6. Bij de volgende stap wordt gevraagd of u de Device ID (of Unique Device ID) voor uw iPhone wilt opgeven. De UDID kunt u bij iTunes verkrijgen:

1. Sluit de iPhone aan met een USB-kabel. Selecteer vervolgens in iTunes het overzichtstabblad voor de iPhone.

2. Als u het inrichtingsprofiel eenmaal hebt gedownload van de site van het iPhone-ontwikkelaarscentrum, voegt u het profiel aan iTunes toe.

3. Klik vervolgens op het serienummer dat wordt weergegeven. De UDID wordt nu weergegeven. Gebruik Command-C op Mac of Control-C in Windows om de UDID naar het klembord te kopiëren.

7. Maak en installeer een inrichtingsprofiel en een iPhone-ontwikkelingscertificaat.

Volg de instructies op het iPhone-Dev Center. Ga naar de instructies in de sectie Program Portal van deze website. U kunt desgewenst de Development Provisioning Assistant gebruiken om uw ontwikkelingscertificaat aan te vragen en uw inrichtingsprofiel te maken.

Negeer stappen waarin sprake is van XCode. U hoeft geen XCode te gebruiken om iPhone-toepassingen te ontwikkelen met Flash Professional CS5.

8. Selecteer in iTunes Archief > Voeg toe aan bibliotheek. Selecteer vervolgens het inrichtingsprofielbestand (met de bestandstoevoeging 'mobileprovision'). Synchroniseer uw iPhone met iTunes.

Hiermee kunt u op de iPhone de toepassing testen die aan dit inrichtingsprofiel is gekoppeld.

Als u wilt controleren of er een specifiek inrichtingsprofiel aan iTunes is toegevoegd, kunt u proberen dit profiel aan de bibliotheek toe te voegen. Als in iTunes wordt gevraagd of u een bestaand inrichtingsprofiel wilt vervangen, drukt u op de knop Annuleren. (Het profiel is al geïnstalleerd.) U kunt ook de inrichtingsprofielen controleren die op uw iPhone zijn geïnstalleerd:

1. Open de toepassing Instellingen op de iPhone.

2. Open de categorie Algemeen.

3. Tik op Profielen. Op de pagina Profielen worden de inrichtingsprofielen weergegeven die zijn geïnstalleerd.

9. Download het bestand voor het iPhone-ontwikkelingscertificaat (een bestand met de extensie .cer).

Mogelijk hebt u van de Development Provisioning Assistant een koppeling ontvangen om dit bestand te downloaden. Het bestand is ook te vinden in het gedeelte Certificates van de Provisioning Portal op de website van het Apple iPhone Dev Center op (http://developer.apple.com/iphone/ ).

10. Vervolgens zet u het iPhone-ontwikkelingscertificaat om in een P12-bestand. Zie Een ontwikkelingscertificaat omzetten in een P12-bestand voor aanwijzingen.

Nu kunt u een eenvoudige Hello World-toepassing maken. Zie Een Hello World-toepassing voor de iPhone maken met Flash Professional CS5 .