Beveiliging op iOS-apparaten

AIR houdt zich op iOS aan het native beveiligingsmodel. Tegelijkertijd houdt AIR zich aan de eigen beveiligingsregels die zijn ontworpen om het ontwikkelaars gemakkelijk te maken om veilige internettoepassingen te schrijven.

Aangezien AIR-toepassingen op iOS gebruikmaken van de iOS-pakketindeling, valt de installatie onder het iOS-beveiligingsmodel. Het installatieprogramma van de AIR-toepassing wordt niet gebruikt. Bovendien wordt geen afzonderlijke AIR-runtime gebruikt op iOS-apparaten. Elke AIR-toepassing beschikt over alle vereiste code om te kunnen functioneren.

Handtekeningen van toepassingen

Alle toepassingspakketten die voor het iOS-platform worden gemaakt, moeten worden ondertekend. Aangezien AIR-toepassingen op iOS in de native iOS IPA-indeling worden opgenomen in pakketten, worden ze ondertekend in overeenkomst met iOS-vereisten in plaats van met AIR-vereisten. iOS en AIR maken vergelijkbaar gebruik van codeondertekeningen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen:

• Op iOS moet een door Apple uitgegeven certificaat worden gebruikt voor het tekenen van een toepassing. Door andere certificeringsinstanties uitgegeven certificaten kunnen niet worden gebruikt.

• Op iOS zijn door Apple uitgegeven distributiecertificaten doorgaans één jaar geldig.

Privacy achtergrondafbeelding

Wanneer een gebruiker in iOS een toepassing naar de achtergrond verplaatst, legt het besturingssysteem een schermafbeelding vast die het systeem gebruikt om de overgang te animeren. Deze schermafbeelding wordt opgeslagen in het apparaatgeheugen en kan worden geopend door een aanvaller die de fysieke besturing heeft van het apparaat.

Als in uw toepassing gevoelige informatie wordt weergegeven, moet u ervoor zorgen dat dergelijke informatie niet wordt vastgelegd in de schermafbeelding van de achtergrond. De gebeurtenis deactivate die door het object NativeApplication wordt verzonden, geeft aan dat een toepassing op het punt staat om naar de achtergrond te worden verplaatst. Gebruik deze gebeurtenis om eventuele gevoelige informatie te wisssen of te verbergen.