SOAP-webserviceaanvragen

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

SOAP bouwt verder op het algemene XML-RPC-webserviceconcept en biedt een rijkere, maar meer complexe methode om getypte gegevens over te dragen. SOAP-webservices bieden meestal een WSDL-bestand (Web Service Description Language) waarmee de webserviceaanroepen, gegevenstypen en service-URL's worden aangegeven. Alhoewel ActionScript 3 geen directe ondersteuning biedt voor SOAP, kunt u een SOAP-XML-bericht “met de hand” construeren en op de server posten, waarna u de resultaten kunt parseren. Voor de meeste SOAP-webservices (behalve de meest eenvoudige) bespaart u echter heel veel ontwikkelingstijd door een bestaande SOAP-bibliotheek te gebruiken.

Het Flex-raamwerk bevat bibliotheken voor toegang tot SOAP-webservices. In Flash Builder wordt de bibliotheek rpc.swc automatisch opgenomen in Flex-projecten, aangezien de bibliotheek onderdeel vormt van het Flex-raamwerk. In Flash Professional kunt u framework.swc en rpc.swc van Flex toevoegen aan het bibliotheekpad van een project, waarna u toegang krijgt tot de Flex-klassen met ActionScript.