Een URL openen in een andere toepassing

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

U kunt de functie navigateToURL() gebruiken om een URL te openen in een webbrowser of andere toepassing. Voor inhoud die in AIR wordt uitgevoerd, wordt de pagina in de standaardwebbrowser van het systeem geopend met de functie navigateToURL() .

Voor het URLRequest-object geeft u de parameter request van deze functie door. Alleen de eigenschap url wordt gebruikt.

De eerste parameter van de functie navigateToURL() , de parameter navigate , is een URLRequest-object (zie De klasse URLRequest gebruiken ). De tweede parameter is een optionele window -parameter, waarin u de vensternaam kunt opgeven. De volgende code opent bijvoorbeeld de webpagina www.adobe.com:

var url:String = "http://www.adobe.com";
var urlReq:URLRequest = new URLRequest(url);
navigateToURL(urlReq);
Opmerking: Wanneer u de functie navigateToURL() gebruikt, behandelt de runtime een URLRequest-object dat de methode POST gebruikt (een object waarvoor de eigenschap method is ingesteld op URLRequestMethod.POST ) op dezelfde manier als het gebruik van de methode GET.

Wanneer u de functie navigateToURL() gebruikt, zijn URI-schema's toegestaan op basis van de beveiligingssandbox van de code die de functie navigateToURL() aanroept.

Sommige API's stellen u in staat inhoud in een webbrowser te starten. Bepaalde URI-schema's zijn uit veiligheidsoverwegingen verboden wanneer deze API's in AIR worden gebruikt. De lijst van verboden schema's is afhankelijk van de beveiligingssandbox van de code die de API gebruikt. (Zie Beveiliging in AIR voor meer informatie over beveiligingssandboxen.)

Toepassingssandbox (alleen AIR)

Elk URI-schema kan worden gebruikt in een URL die wordt gestart door het uitvoeren van inhoud in de AIR-toepassingssandbox. Toepassingen moeten zijn geregistreerd om het URI-schema te kunnen afhandelen, anders levert het verzoek niets op. De volgende schema's worden op vele apparaten en computers ondersteund:

• http:

• https:

• file:

• mailto: - AIR leidt deze aanvragen naar de geregistreerde e-mailtoepassing van het systeem

• sms: — AIR stuurt sms: -verzoeken door aan de standaardtoepassing voor sms-berichten. De URL-indeling moet voldoen aan de gebruiksregels van het systeem waarop de toepassing wordt uitgevoerd. Op Android-systemen moet het URI-schema bijvoorbeeld in kleine letters worden ingevoerd.

navigateToURL( new URLRequest( "sms:+15555550101") );
  • tel: — AIR stuurt tel: -verzoeken door aan de standaardtelefoontoepassing. De URL-indeling moet voldoen aan de gebruiksregels van het systeem waarop de toepassing wordt uitgevoerd. Op Android-systemen moet het URI-schema bijvoorbeeld in kleine letters worden ingevoerd.

navigateToURL( new URLRequest( "tel:5555555555") );
  • market: — AIR stuurt market: -verzoeken door aan de Market-toepassing die doorgaans wordt ondersteund op Android-apparaten.

navigateToURL( new URLRequest( "market://search?q=Adobe Flash") );
    navigateToURL( new URLRequest( "market://search?q=pname:com.adobe.flashplayer") );

Toepassingen kunnen aangepaste URI-schema's definiëren en registreren, indien het besturingssysteem dat toestaat. U kunt een URL maken met gebruik van het schema en de toepassing starten vanuit AIR.

Externe sandboxen

De volgende schema's zijn toegestaan. Gebruik deze schema's zoals u ze zou gebruiken in een webbrowser.

• http:

• https:

• mailto: - AIR leidt deze aanvragen naar de geregistreerde e-mailtoepassing van het systeem

Alle andere URI-schema's zijn verboden.

Lokaal-met-bestandssysteem sandbox

De volgende schema's zijn toegestaan. Gebruik deze schema's zoals u ze zou gebruiken in een webbrowser.

• file:

• mailto: - AIR leidt deze aanvragen naar de geregistreerde e-mailtoepassing van het systeem

Alle andere URI-schema's zijn verboden.

Lokaal-met-netwerk sandbox

De volgende schema's zijn toegestaan. Gebruik deze schema's zoals u ze zou gebruiken in een webbrowser.

• http:

• https:

• mailto: - AIR leidt deze aanvragen naar de geregistreerde e-mailtoepassing van het systeem

Alle andere URI-schema's zijn verboden.

Lokaal-vertrouwde sandbox

De volgende schema's zijn toegestaan. Gebruik deze schema's zoals u ze zou gebruiken in een webbrowser.

• file:

• http:

• https:

• mailto: - AIR leidt deze aanvragen naar de geregistreerde e-mailtoepassing van het systeem

Alle andere URI-schema's zijn verboden.