De actieve Stage-oriëntatie en hoogte-breedteverhouding opvragen

De oriëntatie wordt vermeld ten opzichte van de standaardpositie van het apparaat. Op de meeste apparaten is het duidelijke welke positie 'rechtop' is. Deze positie wordt als de standaard oriëntatie beschouwd. Er zijn drie andere mogelijke oriëntaties: linksom gedraaid , rechtsom gedraaid en ondersteboven . De klasse StageOrientation definieert de tekenreeksconstanten die moeten worden gebruikt voor het instellen of vergelijken van oriëntatiewaarden.

De Stage-klasse definieert twee eigenschappen die de oriëntatie vermelden:

• Stage.deviceOrientation — meldt de fysieke oriëntatie van het apparaat ten opzichte van de standaardpositie.

Opmerking: deviceOrientation is niet altijd beschikbaar wanneer de toepassing wordt gestart of wanneer het apparaat plat ligt. In deze gevallen wordt de apparaatoriëntatie onbekend gemeld.
  • Stage.orientation — meldt de oriëntatie van het werkgebied ten opzichte van de standaardpositie. Wanneer automatische oriëntatie ingeschakeld is, wordt het werkgebied in tegenovergestelde richting als het apparaat gedraaid om rechtop te blijven. De posities voor links en rechts die door de eigenschap orientation worden gemeld, zijn dus tegenovergesteld aan de posities die door de eigenschap deviceOrientation worden gemeld. Wanneer deviceRotation bijvoorbeeld rotated right meldt, meldt orientation juist rotated left .

De breedte-hoogteverhouding van het werkgebied kan worden afgeleid door eenvoudig de huidige breedte en hoogte van het werkgebied te vergelijken:

var aspect:String = this.stage.stageWidth >= this.stage.stageHeight ? StageAspectRatio.LANDSCAPE : StageAspectRatio.PORTRAIT;