Gebeurtenissen afhandelen

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Met een systeem voor gebeurtenisafhandeling kunnen programmeurs op een gemakkelijke manier reageren op gebruikersinvoer en systeemgebeurtenissen. Het gebeurtenismodel van ActionScript 3.0 is niet alleen handig, maar voldoet ook aan de standaarden en is geïntegreerd in de weergavelijst. Het nieuwe gebeurtenismodel is gebaseerd op de Document Object Model (DOM) Level 3 Events Specification, een industriestandaard voor gebeurtenisafhandelingsarchitectuur, en bevat een krachtig en toch gebruiksvriendelijk gebeurtenisafhandelingsmechanisme voor ActionScript-programmeurs.

Het ActionScript 3.0-systeem voor gebeurtenisafhandeling werkt nauw samen met de weergavelijst. Lees om de basisbeginselen van de weergavelijst te begrijpen Weergave programmeren .