Videobestanden streamen

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Wanneer u bestanden vanaf Flash Media Server wilt streamen, kunt u de klassen NetConnection en NetStream gebruiken om verbinding te maken met een externe serverinstantie en een opgegeven stream af te spelen. Wanneer u een RTMP-server (Real Time Messaging Protocol) wilt opgeven, geeft u de gewenste RTMP-URL, zoals ‘rtmp://localhost/appName/appInstance’, aan de methode NetConnection.connect() door, in plaats van dat u de waarde null doorgeeft. Wanneer u een bepaalde livestream of opgenomen stream vanaf de opgegeven Flash Media Server wilt afspelen, geeft u een identificerende naam voor livegegevens die door de methode NetStream.publish() worden gepubliceerd, of een bestandsnaam van opgenomen gegevens die kunnen worden afgespeeld, door aan de methode NetStream.play() .

Video naar een server verzenden

Wanneer u complexere toepassingen met Video- en Camera-objecten wilt maken, biedt Flash Media Server een combinatie van streamingmedia en een ontwikkelomgeving voor het maken en leveren van mediatoepassingen aan een breed publiek. Met deze combinatie kunnen ontwikkelaars toepassingen maken zoals video op aanvraag, livewebuitzendingen en MP3-streams of videoblogs, videomessaging en multimediachatomgevingen. Zie de onlinedocumentatie bij Flash Media Server op www.adobe.com/go/learn_fms_docs_nl voor meer informatie.