Codeondertekening

Adobe AIR 1.0 of hoger

Alle AIR-installatiebestanden moeten zijn voorzien van codeondertekening. Codeondertekening is een cryptografisch proces waarbij wordt bevestigd dat de opgegeven oorsprong van software correct is. AIR-toepassingen kunnen worden ondertekend door een certificaat dat is uitgegeven door een externe certificeringsinstantie of door een certificaat dat u zelf hebt gemaakt en ondertekend. Een commercieel certificaat van een bekende CI wordt ten zeerste aanbevolen en biedt uw gebruikers de garantie dat ze uw toepassing installeren, en geen vervalste versie. U kunt zelfondertekende certificaten genereren via adt uit de SDK of met behulp van Flash, Flash Builder of een andere toepassing die adt gebruikt voor het genereren van certificaten. Zelfondertekende certificaten bieden geen enkele garantie dat de geïnstalleerde toepassing echt is en mogen alleen worden gebruikt bij het testen van een toepassing voordat deze op de markt wordt gebracht.