Voorbeeld van native menu: venster- en toepassingsmenu (AIR)

Adobe AIR 1.0 of hoger

In het volgende voorbeeld ziet u hoe u het menu maakt dat wordt weergegeven in Native menustructuur (AIR) .

Dit menu is zo ontworpen dat het zowel werkt in Windows (waarvoor alleen venstermenu's worden ondersteund) als in Mac OS X (waarvoor alleen toepassingsmenu's worden ondersteund). Om dit onderscheid kunnen maken, controleert de constructor van de klasse MenuExample de statische supportsMenu -eigenschappen van de klassen NativeWindow en NativeApplication. Als NativeWindow.supportsMenu de waarde true heeft, maakt de constructor een NativeMenu-object voor het venster, waarna de submenu's File en Edit worden gemaakt en toegevoegd. Als NativeApplication.supportsMenu de waarde true heeft, maakt de constructor de menu's File en Edit, waarna deze worden toegevoegd aan het bestaande menu dat wordt geleverd door het besturingssysteem Mac OS X.

Dit voorbeeld illustreert ook de afhandeling van menugebeurtenissen. De gebeurtenis select wordt zowel op item- als op menuniveau afgehandeld. Ieder menu in de keten, van het menu dat het geselecteerde item bevat tot het hoofdmenu, reageert op de gebeurtenis select . De gebeurtenis displaying wordt gebruikt met het menu met recent geopende bestanden. Vlak voordat het menu wordt geopend, worden de items in het menu vernieuwd aan de hand van de array met recent geopende documenten (die in dit voorbeeld niet verandert). Hoewel het in dit voorbeeld niet wordt geïllustreerd, kunt u ook luisteren naar displaying -gebeurtenissen voor afzonderlijke items.

package {
    import flash.display.NativeMenu;
    import flash.display.NativeMenuItem;
    import flash.display.NativeWindow;
    import flash.display.Sprite;
    import flash.events.Event;
    import flash.filesystem.File;
    import flash.desktop.NativeApplication;

public class MenuExample extends Sprite
    {
        private var recentDocuments:Array =
            new Array(new File("app-storage:/GreatGatsby.pdf"),
                     new File("app-storage:/WarAndPeace.pdf"),
                     new File("app-storage:/Iliad.pdf"));

public function MenuExample()
        {
            var fileMenu:NativeMenuItem;
            var editMenu:NativeMenuItem;

if (NativeWindow.supportsMenu){
                stage.nativeWindow.menu = new NativeMenu();
                stage.nativeWindow.menu.addEventListener(Event.SELECT, selectCommandMenu);
                fileMenu = stage.nativeWindow.menu.addItem(new NativeMenuItem("File"));
                fileMenu.submenu = createFileMenu();
                editMenu = stage.nativeWindow.menu.addItem(new NativeMenuItem("Edit"));
                editMenu.submenu = createEditMenu();
            }

if (NativeApplication.supportsMenu){
                NativeApplication.nativeApplication.menu.addEventListener(Event.SELECT, selectCommandMenu);
                fileMenu = NativeApplication.nativeApplication.menu.addItem(new NativeMenuItem("File"));
                fileMenu.submenu = createFileMenu();
                editMenu = NativeApplication.nativeApplication.menu.addItem(new NativeMenuItem("Edit"));
                editMenu.submenu = createEditMenu();
            }
        }

public function createFileMenu():NativeMenu {
            var fileMenu:NativeMenu = new NativeMenu();
            fileMenu.addEventListener(Event.SELECT, selectCommandMenu);

var newCommand:NativeMenuItem = fileMenu.addItem(new NativeMenuItem("New"));
            newCommand.addEventListener(Event.SELECT, selectCommand);
            var saveCommand:NativeMenuItem = fileMenu.addItem(new NativeMenuItem("Save"));
            saveCommand.addEventListener(Event.SELECT, selectCommand);
            var openRecentMenu:NativeMenuItem =
                    fileMenu.addItem(new NativeMenuItem("Open Recent"));
            openRecentMenu.submenu = new NativeMenu();
            openRecentMenu.submenu.addEventListener(Event.DISPLAYING,
                                            updateRecentDocumentMenu);
            openRecentMenu.submenu.addEventListener(Event.SELECT, selectCommandMenu);

return fileMenu;
        }

public function createEditMenu():NativeMenu {
            var editMenu:NativeMenu = new NativeMenu();
            editMenu.addEventListener(Event.SELECT, selectCommandMenu);

var copyCommand:NativeMenuItem = editMenu.addItem(new NativeMenuItem("Copy"));
            copyCommand.addEventListener(Event.SELECT, selectCommand);
            copyCommand.keyEquivalent = "c";
            var pasteCommand:NativeMenuItem =
                    editMenu.addItem(new NativeMenuItem("Paste"));
            pasteCommand.addEventListener(Event.SELECT, selectCommand);
            pasteCommand.keyEquivalent = "v";
            editMenu.addItem(new NativeMenuItem("", true));
            var preferencesCommand:NativeMenuItem =
                    editMenu.addItem(new NativeMenuItem("Preferences"));
            preferencesCommand.addEventListener(Event.SELECT, selectCommand);

return editMenu;
        }

private function updateRecentDocumentMenu(event:Event):void {
            trace("Updating recent document menu.");
            var docMenu:NativeMenu = NativeMenu(event.target);

for each (var item:NativeMenuItem in docMenu.items) {
                docMenu.removeItem(item);
            }

for each (var file:File in recentDocuments) {
                var menuItem:NativeMenuItem =
                        docMenu.addItem(new NativeMenuItem(file.name));
                menuItem.data = file;
                menuItem.addEventListener(Event.SELECT, selectRecentDocument);
            }
        }

private function selectRecentDocument(event:Event):void {
            trace("Selected recent document: " + event.target.data.name);
        }

private function selectCommand(event:Event):void {
            trace("Selected command: " + event.target.label);
        }

private function selectCommandMenu(event:Event):void {
            if (event.currentTarget.parent != null) {
                var menuItem:NativeMenuItem =
                        findItemForMenu(NativeMenu(event.currentTarget));
                if (menuItem != null) {
                    trace("Select event for \"" +
                            event.target.label +
                            "\" command handled by menu: " +
                            menuItem.label);
                }
            } else {
                trace("Select event for \"" +
                        event.target.label +
                        "\" command handled by root menu.");
            }
        }

private function findItemForMenu(menu:NativeMenu):NativeMenuItem {
            for each (var item:NativeMenuItem in menu.parent.items) {
                if (item != null) {
                    if (item.submenu == menu) {
                        return item;
            return null;