Native pop-upmenu's (AIR) weergeven

Adobe AIR 1.0 of hoger

U kunt elk willekeurig NativeMenu-object op elk gewenst moment en een willekeurige locatie boven een venster weergeven door de menumethode display() op te roepen. Voor deze methode is een verwijzing naar het werkgebied nodig. Alleen inhoud in de toepassingssandbox kan dus een menu weergeven als pop-up.

Met de volgende methode wordt als reactie op een muisklik het menu weergegeven dat wordt gedefinieerd door een NativeMenu-object met de naam popupMenu :

private function onMouseClick(event:MouseEvent):void {
    popupMenu.display(event.target.stage, event.stageX, event.stageY);
}
Opmerking: Het menu hoeft niet te worden weergegeven als directe reactie op een gebeurtenis. Iedere methode kan de functie display() oproepen.