Informatie over contextmenu's in HTML (AIR)

Adobe AIR 1.0 of hoger

In HTML-inhoud die wordt weergegeven met het HTMLLoader-object, kunt u met de gebeurtenis contextmenu een contextmenu weergeven. Standaard wordt een contextmenu automatisch weergegeven wanneer de gebruiker de gebeurtenis contextmenu voor geselecteerde tekst activeert (door met de rechtermuisknop te klikken of de Command-toets ingedrukt te houden tijdens het klikken). Om te voorkomen dat het standaardmenu wordt geopend, luistert u naar de gebeurtenis contextmenu en roept u de methode preventDefault() van het gebeurtenisobject op:

function showContextMenu(event){
    event.preventDefault();
}

U kunt dan een aangepast contextmenu weergeven met behulp van DHTML-technieken of een native contextmenu van AIR weergeven. In het volgende voorbeeld wordt een native contextmenu weergegeven door het oproepen van de menumethode display() als reactie op de HTML-gebeurtenis contextmenu :

<html>
<head>
<script src="AIRAliases.js" language="JavaScript" type="text/javascript"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">

function showContextMenu(event){
    event.preventDefault();
    contextMenu.display(window.nativeWindow.stage, event.clientX, event.clientY);
}

function createContextMenu(){
    var menu = new air.NativeMenu();
    var command = menu.addItem(new air.NativeMenuItem("Custom command"));
    command.addEventListener(air.Event.SELECT, onCommand);
    return menu;
}

function onCommand(){
    air.trace("Context command invoked.");
}

var contextMenu = createContextMenu();
</script>
</head>
<body>
<p oncontextmenu="showContextMenu(event)" style="-khtml-user-select:auto;">Custom context menu.</p>
</body>
</html>