Basisbeginselen van beveiliging in AIR

Adobe AIR 1.0 of hoger

AIR-toepassingen worden met dezelfde beveiligingsbeperkingen als native toepassingen uitgevoerd. Over het algemeen bieden AIR-toepassingen net als native toepassingen toegang tot functies van het besturingssysteem, zoals het lezen en schrijven van bestanden, het starten van toepassingen, het tekenen op het scherm en het communiceren met het netwerk. Beperkingen van het besturingssysteem die gelden voor native toepassingen, zoals gebruikersspecifieke rechten, gelden ook voor AIR-toepassingen.

Hoewel het beveiligingsmodel van Adobe® AIR® geëvolueerd is uit het beveiligingsmodel van Adobe® Flash® Player, verschilt het beveiligingscontract van het contract dat op de inhoud van een browser wordt toegepast. Dit contract biedt ontwikkelaars een veilige manier om te beschikken over een bredere functionaliteit voor interessante ervaringen, met een vrijheid die niet geschikt is voor browsertoepassingen.

AIR-toepassingen worden geschreven in gecompileerde bytecode (SWF-inhoud) of met geïnterpreteerde scripts (JavaScript, HTML), zodat de runtime geheugenbeheer biedt. Dit beperkt de kwetsbaarheid van AIR-toepassingen voor geheugenbeheerproblemen zoals buffer overflow en gegevensbeschadiging. Hieronder ziet u een aantal van de meest voorkomende problemen bij desktoptoepassingen die in native code zijn geschreven.

Aangeraden door Adobe

Beveiligingsbeheer en Adobe AIR

Peleus Uhley en Ethan Malasky
Peleus Uhley en Ethan Malasky bieden een overzicht van de beveiligingsaspecten en problemen die kunnen optreden bij de ontwikkeling van Adobe AIR-toepassingen.