Update-instellingen definiëren in een XML-configuratiebestand

Het update-configuratiebestand is een XML-bestand. Dit kan de volgende elementen bevatten:

• updateURL — Een tekenreeks. Deze geeft de locatie van de update-descriptor op de externe server aan. Iedere geldige URLRequest-locatie is toegestaan. U moet de eigenschap updateURL definiëren via het configuratiebestand of via een script (zie De updatedescriptorbestanden definiëren en het AIR-bestand aan uw webserver toevoegen ). U moet deze eigenschap definiëren voordat u de updater gebruikt (voordat u de methode initialize() van het updater-object aanroept, beschreven in Het updateframework initialiseren ).

• delay —Een getal. Dit geeft het tijdsinterval in dagen aan (waarden zoals 0,25 zijn toegestaan) waarna op updates moet worden gecontroleerd. De standaardwaarde 0 specificeert dat de updater geen automatische periodieke controles uitvoert.

Het configuratiebestand voor de ApplicationUpdaterUI kan naast de elementen updateURL en delay het volgende bevatten:

• defaultUI : Een lijst van dialog -elementen. Ieder dialog -element heeft een attribuut name dat correspondeert met een dialoogvenster in de gebruikersinterface. Ieder dialog -element heeft een attribuut visible dat aangeeft of het dialoogvenster zichtbaar is. De standaardwaarde is true . Het attribuut name heeft de volgende mogelijke waarden:

• "checkForUpdate" —Correspondeert met de dialoogvensters Check for Update, No Update en Update Error

• "downloadUpdate" —Correspondeert met het dialoogvenster Download Update

• "downloadProgress" —Correspondeert met de dialoogvensters Download Progress en Download Error

• "installUpdate" —Correspondeert met het dialoogvenster Install Update

• "fileUpdate" —Correspondeert met de dialoogvensters File Update, File No Update en File Error

• "unexpectedError" —Correspondeert met het dialoogvenster Unexpected Error

Wanneer de waarde wordt ingesteld op false , wordt het corresponderende dialoogvenster niet weergegeven als onderdeel van de updateprocedure.

Hier ziet u een voorbeeld van het configuratiebestand voor het ApplicationUpdater-framework:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
      <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
      <delay>1</delay>
</configuration>

Hier ziet u een voorbeeld van het configuratiebestand voor het ApplicationUpdaterUI-framework, dat een definitie van het defaultUI -element bevat:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
      <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
      <delay>1</delay>
      <defaultUI>
         <dialog name="checkForUpdate" visible="false" />
         <dialog name="downloadUpdate" visible="false" />
         <dialog name="downloadProgress" visible="false" />
      </defaultUI>
</configuration>

Leid de eigenschap configurationFile naar de locatie van het bestand:

ActionScript-voorbeeld:

appUpdater.configurationFile = new File("app:/cfg/updateConfig.xml");
JavaScript-voorbeeld:
appUpdater.configurationFile = new air.File("app:/cfg/updateConfig.xml");

De map templates van het updateframework bevat een voorbeeldconfiguratiebestand, config-template.xml.