Eigenschappen van het descriptorbestand van de AIR for TV-toepassing

Net als bij overige AIR-toepassingen stelt u de basiseigenschappen van de toepassing in het toepassingsdescriptorbestand in. Tv-profieltoepassingen negeren een aantal van de bureaubladspecifieke eigenschappen, zoals venstergrootte en transparantie. Toepassingen die zijn gericht op apparaten in het extendedTV -profiel kunnen native extensies gebruiken. Deze toepassingen identificeren de native extensies die worden gebruikt in een extensions -element.

Algemene instellingen

Verschillende instellingen voor toepassingsdescriptors zijn belangrijk voor alle tv-profieltoepassingen.

Vereiste AIR-runtimeversie

Geef de versie op van de AIR-runtime die wordt vereist door uw toepassing en gebruik daarbij de naamruimte van het toepassingsdescriptorbestand.

De naamruimte, die wordt toegewezen in het application -element, bepaalt voor een groot deel welke functies uw toepassing kan gebruiken. Neem bijvoorbeeld een toepassing die de AIR 2.5-naamruimte gebruikt, maar waarvan de gebruiker een nieuwere versie heeft geïnstalleerd. In dit geval vertoont de toepassing toch de functionaliteit van AIR 2.5, ook als deze afwijkt van de nieuwere AIR-versie. Uw toepassing heeft uitsluitend toegang tot de nieuwe functionaliteit en functies als u de naamruimte wijzigt en een update publiceert. Beveiligingsfixes zijn een belangrijke uitzondering op deze regel.

Geef de naamruimte op met behulp van het xmlns -attribuut van het basiselement application :

<application xmlns="http://ns.adobe.com/air/application/2.5">

AIR 2.5 is de eerste versie van AIR die tv-toepassingen ondersteunt.

Toepassingsidentiteit

Verschillende instellingen moeten uniek zijn voor elke toepassing die u publiceert. Deze instellingen bevatten de elementen id , name en filename .

<id>com.example.MyApp</id>
<name>My Application</name>
<filename>MyApplication</filename>

Toepassingsversie

Geef de toepassingsversie op in het element versionNumber . Wanneer u een waarde opgeeft voor versionNumber , kunt u een reeks gebruiken van hoogstens drie nummers, gescheiden door punten, zoals "0.1.2". Elk segment van het versienummer kan hoogstens drie cijfers hebben. (Met andere woorden: “999.999.999” is het hoogste versienummer dat is toegestaan.) U hoeft niet alle drie de segmenten in het cijfer op te nemen. “1” en “1.0” zijn ook geldige versienummers.

U kunt ook een label voor de versie opgeven met behulp van het element versionLabel . Wanneer u een versielabel toevoegt, wordt dit weergegeven in plaats van het versienummer.

<versionNumber>1.23.7<versionNumber>
<versionLabel>1.23 Beta 7</versionLabel>

Hoofdtoepassings-SWF

Geef het hoofdtoepassings-SWF-bestand op in het onderliggende element versionLabel van het element initialWindow . Wanneer u apparaten in het tv-profiel als doel instelt, moet u een SWF-bestand gebruiken (HTML-toepassingen worden niet ondersteund).

<initialWindow>
    <content>MyApplication.swf</content>
</initialWindow>

U moet het bestand in het AIR-pakket opnemen (met behulp van ADT of uw IDE). Door alleen te verwijzen naar de naam in de toepassingsdescriptor wordt het bestand niet automatisch in het pakket opgenomen.

Eigenschappen van het hoofdscherm

Verschillende onderliggende elementen van het element initialWindow bepalen de initiële weergave en de functionaliteit van het hoofdscherm van de toepassing. De meeste van deze eigenschappen worden genegeerd op apparaten in de tv-profielen, maar u kunt het element fullScreen wel gebruiken:

• fullScreen — Geeft op of de toepassing de volledige weergave moet gebruiken, of de weergave moet delen met de standaardinterface.

<fullScreen>true</fullScreen>

Het element visible

Het element visible is een onderliggend element van het element initialWindow initialWindow AIR for TV negeert het element visible , omdat de inhoud van uw toepassing altijd zichtbaar is op AIR for TV-apparaten.

Stel het element visible echter in op true als uw toepassing ook bestemd is voor bureaubladapparatuur.

Op bureaubladapparatuur is de standaardwaarde van dit element false . Als u het element visible dus niet opneemt, is de inhoud van de toepassing niet zichtbaar op bureaubladapparatuur. Hoewel u de ActionScript-klasse NativeWindow kunt gebruiken om inhoud zichtbaar te maken op bureaubladapparatuur, ondersteunen TV-apparaatprofielen de klasse NativeWindow niet. Als u probeert de klasse NativeWindow te gebruiken voor een toepassing die wordt uitgevoerd op een AIR for TV-apparaat, kan de toepassing niet worden geladen. Het maakt niet uit of u een methode van de klasse NativeWindow aanroept, toepassingen die deze klasse gebruiken, worden niet geladen op AIR for TV-apparaten.

Ondersteunde profielen

Als uw toepassing uitsluitend is bedoeld voor televisie, kunt u de installatie ervan op andere typen apparaten voorkomen. Sluit de overige profielen uit in de lijst met ondersteunde profielen in het element supportedProfiles :

<supportedProfiles>tv extendedTV</supportedProfiles>

Als een toepassing een native extensie gebruikt, neemt u alleen het extendedTV -profiel op in de lijst met ondersteunde profielen:

<supportedProfiles>extendedTV</supportedProfiles>

Als u het element supportedProfiles weglaat, wordt aangenomen dat de toepassing alle profielen ondersteunt.

Neem niet alleen het profiel tv op in de lijst supportedProfiles . Op sommige tv-apparaten wordt AIR for TV altijd uitgevoerd in een modus die overeenkomt met het profiel extendedTV . Op deze manier kan AIR for TV toepassingen uitvoeren die native extensies gebruiken. Als uw element supportedProfiles alleen tv opgeeft, wordt aangegeven dat uw inhoud niet compatibel is met de AIR for TV-modus voor extendedTV . Daarom worden toepassingen die alleen het profiel tv opgeven op sommige tv's niet geladen.

Een lijst met ActionScript-klassen die worden ondersteund in de profielen tv en extendedTV vindt u in Mogelijkheden van de verschillende profielen .

Vereiste native extensies

Toepassingen die het profiel extendedTV ondersteunen, kunnen native extensies gebruiken.

Geef alle native extensies op die door de AIR-toepassing worden gebruikt in het descriptorbestand van de toepassing en gebruik hiervoor de elementen extensions en extensionID . Het volgende voorbeeld illustreert de syntaxis voor het opgeven van twee vereiste native extensies:

<extensions>
     <extensionID>com.example.extendedFeature</extensionID>
    <extensionID>com.example.anotherFeature</extensionID>
</extensions>

Als een extensie niet wordt vermeld, kan de toepassing deze niet gebruiken.

Het extensionID -element heeft dezelfde waarde als het element id in het descriptorbestand van de extensie. Het descriptorbestand van de extensie is een XML-bestand met de naam ''extension.xml''. Het wordt verpakt in het ANE-bestand dat u ontvangt van de apparaatproducent.

Als u een extensie vermeldt in het element extensions , maar als deze extensie niet geïnstalleerd is op het AIR for TV-apparaat, kan de toepassing niet worden uitgevoerd. De uitzondering op deze regel betreft gevallen waarin het ANE-bestand dat u verpakt met uw AIR for TV-toepassing over een sectie van de extensie beschikt. In dat geval kan de toepassing worden uitgevoerd en wordt de sectie van de extensie gebruikt. De sectie beschikt over ActionScript-code, maar niet over native code.

Toepassingspictogrammen

De vereisten voor toepassingspictogrammen op televisieapparaten zijn afhankelijk van het apparaat. De apparaatproducent bepaalt bijvoorbeeld:
  • De vereiste pictogrammen en pictogramgrootten.

• De vereiste bestandstypen en naamgevingsconventies.

• Hoe u pictogrammen verschaft aan uw toepassing, bijvoorbeeld of de pictogrammen samen met de toepassing worden verpakt.

• Of u de pictogrammen opgeeft in een icon -element in het descriptorbestand van de toepassing.

• Functionaliteit als de toepassing geen pictogrammen verschaft.

Vraag de producent van het apparaat om nadere informatie.

Genegeerde instellingen

Toepassingen op televisieapparaten negeren toepassingsinstellingen die gelden voor mobiele functies, functies voor native venster of besturingssysteemfuncties voor bureaublad. De genegeerde instellingen zijn:

• allowBrowserInvocation

• aspectRatio

• autoOrients

• customUpdateUI

• fileTypes

• height

• installFolder

• maximizable

• maxSize

• minimizable

• minSize

• programMenuFolder

• renderMode

• resizable

• systemChrome

• title

• transparent

• visible

• width

• x

• y