Trace-programsatser

När du kör mobilprogrammet på skrivbordet skrivs utdata från trace-programsatser antingen till felsökaren eller till det terminalfönster som användes för att starta ADL. När du kör programmet på en enhet eller en emulator kan du konfigurera en fjärrfelsökningssession för att visa utdata från trace-programsatser. Om det stöds kan du även visa utdata från trace-programsatser med de programvaruutvecklingsverktyg som tillverkaren av enheten eller operativsystemet tillhandahåller.

SWF-filerna i programmet måste i vilket fall som helst kompileras med felsökning aktiverad för att miljön ska kunna generera några trace-programsatser.

Externa trace-programsatser på Android

På en Android-enhet eller -emulator kan du visa utdata från trace-programsatser i systemets logg med hjälp av verktyget Android Debug Bridge (ADB), som ingår i Android SDK. Du visar utdata från ditt program genom att köra följande kommando från en kommandotolk eller ett terminalfönster på utvecklingsdatorn:

tools/adb logcat air.MyApp:I *:S

där MyApp är ditt programs program-ID i AIR. Argumentet *:S undertrycker utdata från alla andra processer. Om du vill visa systeminformation utöver trace-utdata för ditt program kan du inkludera ActivityManager i specifikationen för logcat-filtret:

tools/adb logcat air.MyApp:I ActivityManager:I *:S

De här kommandoexemplen förutsätter att du kör ADB från Android SDK-mappen eller att du har lagt till mappen SDK i systemvariabeln path.

Obs! I AIR 2.6+ ingår ADB-verktyget i AIR SDK och finns i mappen lib/android/bin.

Externa trace-programsatser på iOS

Om du vill visa utdata från trace-programsatser för ett program som körs på en iOS-enhet måste du skapa en fjärrfelsökningssession med FDB (Flash Debugger).