Aan de slag met het ontwikkelen van AIR-toepassingen voor de iPhone

U kunt gereedschappen van het Adobe® Flash®-platform en ActionScript® 3.0-code gebruiken om Adobe® AIR®-toepassingen voor de iPhone en de iPod touch te maken. Deze toepassingen worden net zoals andere iPhone-toepassingen gedistribueerd, geïnstalleerd en uitgevoerd.

Opmerking: Als er in dit document in het vervolg wordt gesproken over de "iPhone" wordt hiermee zowel de iPhone als de iPod touch bedoeld.

Packager for iPhone® wordt geleverd bij Adobe® Flash® Professional CS5. Packager for iPhone compileert ActionScript 3.0-bytecode tot geïntegreerde iPhone-toepassingscode. iPhone-toepassingen worden gedistribueerd als iPhone-IPA-bestanden (bestanden voor installatie van de toepassing) via de iTunes Store.

U kunt Flash Professional CS5 of Adobe® Flash® Builder™ 4 gebruiken om de broninhoud van ActionScript 3.0 te bewerken voor uw toepassing.

Gebruik Flash Professional CS5 om toepassingen voor de iPhone te ontwikkelen.

U hebt ook iPhone-certificaten voor ontwikkelaars van Apple nodig.

Belangrijk: voordat u iPhone-toepassingen gaat ontwikkelen, moet u de informatie over het ontwerpen van toepassingen voor de iPhone lezen. Zie Overwegingen bij het ontwerpen van iPhone-toepassingen . U moet ook weten welke bestanden voor ontwikkelaars zijn vereist om een iPhone-toepassing te bouwen. Zie Bestanden voor ontwikkelaars verkrijgen van Apple .