Traceringsinstructies

Wanneer u uw mobiele toepassing op de desktopcomputer uitvoert, wordt de traceringsuitvoer afgedrukt voor het foutopsporingsprogramma of het terminalvenster dat wordt gebruikt om ADL op te starten. Wanneer u uw toepassing op een apparaat of emulator uitvoert, kunt u een foutopsporingssessie op afstand instellen om traceringsuitvoer weer te geven. Wanneer dit wordt ondersteund, kunt u ook traceringsuitvoer weergeven met de hulpprogramma's voor softwareontwikkeling die worden geleverd door de fabrikant van het apparaat of het besturingssysteem.

In alle gevallen moeten de SWF-bestanden in de toepassing worden gecompileerd met de functie foutopsporing ingeschakeld, zodat traceringsinstructies door de runtime kunnen worden uitgevoerd.

Externe traceringsinstructies bij Android

Bij het uitvoeren op een Android-apparaat of -emulator kunt u in het Android-systeemlogboek uitvoer van traceringsinstructies weergeven met behulp van het hulpprogramma Android Debug Bridge (ADB) dat bij de Android-SDK is inbegrepen. Als u de uitvoer van uw toepassing wilt weergeven, voert u de volgende opdracht uit in een opdrachtprompt- of terminalvenster van uw ontwikkelingscomputer:

tools/adb logcat air.MyApp:I *:S

waarbij MyApp de AIR-toepassings-id is van uw toepassing. Het argument *:S onderdrukt uitvoer van alle overige processen. Als u naast de traceringsuitvoer systeeminformatie over uw toepassing wilt weergeven, kunt u de ActivityManager opnemen in de specificatie voor het logcatfilter:

tools/adb logcat air.MyApp:I ActivityManager:I *:S

Bij deze opdrachtvoorbeelden wordt ervan uitgegaan dat u ADB uitvoert in de map ANDROID SDK of dat u de map SDK hebt toegevoegd aan de variabele voor uw padomgeving.

Opmerking: in AIR 2.6+ is het hulpprogramma ADB inbegrepen bij de AIR-SDK en bevindt deze zich in de binmap lib/android/.

Externe traceringsinstructies bij iOS

Als u de uitvoer wilt weergeven van traceringsinstructies van een toepassing die op een iOS-apparaat wordt uitgevoerd, moet u een foutopsporingssessie op afstand met de Flash Debugger (FDB) tot stand brengen.