Het updateframework gebruiken

Het kan lastig zijn om updates voor toepassingen te beheren. Het updateframework voor Adobe AIR-toepassingen levert API's waarmee ontwikkelaars krachtige updatemogelijkheden hebben voor AIR-toepassingen. Het AIR-updateframework voert de volgende taken voor ontwikkelaars uit:

• Controleer van tijd tot tijd op updates op basis van intervallen of wanneer de gebruiker erom vraagt

• Download AIR-bestanden (updates) van een bron op internet

• De gebruiker op de hoogte stellen bij de eerste keer dat de nieuw geïnstalleerde versie wordt uitgevoerd

• Bevestig dat de gebruiker op updates wil controleren

• Informatie over de nieuwe updateversie aan de gebruiker weergeven

• Downloadvoortgang en foutgegevens aan de gebruiker weergeven

Het AIR-updateframework biedt een testgebruikersinterface voor uw toepassing. Deze biedt de gebruiker basisinformatie en configuratie-opties voor updates van de toepassing. Uw toepassing kan ook een aangepaste klantinterface definiëren voor gebruik met het updateframework.

Met het AIR-updateframework kunt u informatie over de updateversie van een AIR-toepassing opslaan in eenvoudige XML-configuratiebestanden. Voor de meeste toepassingen is het instellen van deze configuratiebestanden met basiscode een goede updatefunctionaliteit voor de eindgebruiker.

Zelfs als u niet gebruikmaakt van het updateframework, omvat Adobe AIR een klasse Updater die AIR-toepassingen kunnen gebruiken om te upgraden naar een nieuwe versie. Met de klasse Updater kan een toepassing een upgrade uitvoeren naar een versie die aanwezig is in een AIR-bestand op de computer van de gebruiker. Bij upgrademanagement komt echter vaak meer bij kijken dan alleen de update in een lokaal opgeslagen AIR-bestand.