Toepassingsinstellingen lezen

Tijdens de runtime kunt u eigenschappen van het descriptorbestand van de toepassing evenals de uitgevers-id voor een toepassing ophalen. Deze zijn ingesteld in de eigenschappen applicationDescriptor en publisherID van het NativeApplication-object.

Het descriptorbestand van de toepassing lezen

U kunt het descriptorbestand van de toepassing die momenteel wordt uitgevoerd, lezen als een XML-object door de eigenschap applicationDescriptor van het NativeApplication-object op te halen.

ActionScript 3.0-voorbeeld:

var appXml:XML = NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

JavaScript-voorbeeld:

var appXml:XML = air.ativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

In ActionScript 3.0 hebt u als volgt toegang tot de gegevens van het descriptorbestand van de toepassing in de vorm van een XML-object (E4X).

var appXml:XML = NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;
var ns:Namespace = appXml.namespace();
var appId = appXml.ns::id[0];
var appVersion = appXml.ns::version[0];
var appName = appXml.ns::filename[0];
air.trace("appId:", appId);
air.trace("version:", appVersion);
air.trace("filename:", appName);
var xmlString = air.NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

In JavaScript kunt u gegevens parseren met een DOMParser-object, als volgt:

var xmlString = air.NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;
var appXml = new DOMParser();
var xmlobject = appXml.parseFromString(xmlString, "text/xml");
var root = xmlobject.getElementsByTagName('application')[0];
var appId = root.getElementsByTagName("id")[0].firstChild.data;
var appVersion = root.getElementsByTagName("version")[0].firstChild.data;
var appName = root.getElementsByTagName("filename")[0].firstChild.data;
air.trace("appId:", appId);
air.trace("version:", appVersion);
air.trace("filename:", appName);

Zie De structuur van het descriptorbestand van de toepassing voor meer informatie.

Toepassings- en uitgevers-id's ophalen

De toepassing- en uitgever-id's identificeren samen op unieke wijze een AIR-toepassing. U kunt de toepassings-id opgeven in het element <id> van de toepassingsdescriptor. De uitgevers-id wordt afgeleid van het certificaat waarmee het AIR-installatiepakket is ondertekend.

De toepassing-id kan uit de eigenschap id van het NativeApplication-object worden gelezen, zoals geïllustreerd in de volgende code.

ActionScript 3.0-voorbeeld:

trace(NativeApplication.nativeApplication.applicationID);

JavaScript-voorbeeld:

air.trace(air.NativeApplication.nativeApplication.applicationID);

De uitgever-id kan uit de eigenschap publisherID van het NativeApplication-object worden gelezen.

ActionScript 3.0-voorbeeld:

trace(NativeApplication.nativeApplication.publisherID);

ActionScript 3.0-voorbeeld:

air.trace(air.NativeApplication.nativeApplication.publisherID);
Opmerking: Als een AIR-toepassing met ADL wordt uitgevoerd, beschikt deze niet over een uitgevers-id, tenzij een dergelijke identificatie tijdelijk wordt toegewezen met de vlag -pubID op de opdrachtregel van ADL.

De uitgevers-id van een geïnstalleerde toepassing is ook vermeld in het bestand META-INF/AIR/publisherid in de installatiemap van de toepassing.

Zie Informatie over uitgevers-id's voor AIR voor meer informatie.