Genomskinliga fönster

Överväg att använda ett ogenomskinligt, rektangulärt programfönster i stället för ett genomskinligt fönster i AIR-program för datorer.

Om du vill använda ett ogenomskinligt inledande fönster i ett AIR-program för datorer anger du följande värde i XML-programbeskrivningsfilen:

<initialWindow>
    <transparent>false</transparent>
</initialWindow>

För fönster som skapas med programkod ska du skapa ett NativeWindowInitOptions-objekt med egenskapen transparent inställd på false (standardvärdet). Skicka det till NativeWindow-konstruktorn när NativeWindow-objektet skapas:

// NativeWindow: flash.display.NativeWindow class

var initOptions:NativeWindowInitOptions = new NativeWindowInitOptions();
initOptions.transparent = false;
var win:NativeWindow = new NativeWindow(initOptions);

För en fönsterkomponent i Flex ska du kontrollera att komponentens egenskap för genomskinlighet är inställd på false (standardvärdet) innan Window-objektets open() -metod anropas.

// Flex window component: spark.components.Window class

var win:Window = new Window();
win.transparent = false;
win.open();

Ett genomskinligt fönster visar eventuellt en del av användarens skrivbord eller andra programfönster bakom ditt programfönster. Det innebär att körtidsmodulen använder mer resurser när ett genomskinligt fönster återges. Ett rektangulärt ogenomskinligt fönster, oavsett om det använder operativsystemets färg eller en anpassad färg medför inte samma återgivningsarbete.

Använd bara ett genomskinligt fönster om det är viktigt att en annan form än rektangulärt används eller om bakgrundsinnehåll ska kunna ses genom programfönstret.