Onödiga nätverksåtgärder

Cachelagra resurser lokalt när de har lästs in i stället för att läsa in dem från nätverket varje gång de behövs.

Om programmet läser in resurser som media eller data kan du cachelagra dessa genom att spara dem på den lokala enheten. För resurser som ändras ofta kan du överväga att regelbundet uppdatera cachen. Programmet kan t.ex. kontrollera efter en ny version av en bildfil en gång per dag eller varannan timme.

Du kan cachelagra resurser på flera sätt beroende på resursens typ och egenskaper:

• Medieresurser som bilder och video: Spara filen i filsystemet med klasserna File och FileStream

• Enskilda datavärden eller små uppsättningar av data: spara värdena som lokala, delade objekt med klassen SharedObject

• Större uppsättningar av data: spara data i en lokal databas eller serialisera data och spara dem som en fil

För cachelagring av datavärden finns en ResourceCache-klass, som utför inläsningen och cachningen, hos AS3CoreLib-projektet med öppen källkod .