SQL-satsens prestanda

Jämför alternativa SQL-satser för att avgöra vilken som är snabbast.

Det bästa sättet att jämföra prestandan för flera versioner av en SQL-sats är att testa dem direkt med databasen och dina data.

Följande utvecklingsverktyg anger körtider när SQL-satser körs. Använd dem när du jämför hastigheten för alternativa versioner av satser:

• Run! (redigerings- och testningsverktyg för AIR SQL-frågor av Paul Robertson)

• Lita (SQLite Administration Tool av David Deraedt)