Bitmappsnedsampling

För att bättre kunna optimera minnesanvändningen kommer 32-bitars ogenomskinliga bilder att minskas till 16-bitars bilder när en 16-bitars skärm upptäcks i Flash Player. Den här nedsamplingen medför att hälften av minnesresurserna förbrukas och att bilderna kommer att återges snabbare. Den här funktionen är endast tillgänglig i Flash Player 10.1 för Windows Mobile.

Obs! I versioner före Flash Player 10.1 sparades alla pixlar som skapades i minnet på 32 bitar (4 byte). En enkel logotyp på 300 x 300 pixlar förbrukade 350 kB (300*300*4/1024) av minnet. Tack vare det här nya beteendet kommer samma ogenomskinliga bild att förbruka endast 175 kB. Om bilden är genomskinlig kommer den inte att nedsamplas till 16 bitar och den behåller samma storlek i minnet. Den här funktionen gäller endast för inbäddade bitmappar och bilder som läsas in under körningen (PNG, GIF och JPG).

På mobilenheter kan det vara svårt att se skillnaden mellan en bild som återges med 16 bitar eller med 32 bitar. Om det är en bild som innehåller ett fåtal färger går det inte att se skillnaden. Även för mer komplexa bilder är det svårt att upptäcka skillnaderna. Det kan emellertid uppträda vissa färgförändringar när du zoomar i bilden och en 16 bitars övertoning kanske inte är lika jämn som en 32 bitars.