GPU-återgivning i Flash Player-program

En viktig ny funktion i Flash Player 10.1 är att det nu går att använda grafikprocessorn för att återge grafiskt innehåll på mobila enheter. Tidigare gick det endast att återge grafik med processorn. Genom att använda grafikprocessorn går det att optimera återgivningen av filter, bitmappar, video och text. Tänk på att återgivning med grafikprocessorn inte alltid är lika exakt som programvaruåtergivning. Innehållet kan bli lite otydligt när du använder maskinvaruåtergivning. Dessutom finns i Flash Player 10.1 en begränsning som kan förhindra att Pixel Bender-effekter återges på skärmen. Dessa effekter kan visas som svarta fyrkanter när maskinvaruacceleration används.

Även om Flash Player 10 innehöll en funktion för GPU-acceleration användes grafikprocessorn inte för grafikberäkningar. Den användes endast för att skicka all grafik till skärmen. I Flash Player 10.1 används grafikprocessorn även för grafikberäkningar, vilket kan öka återgivningshastigheten avsevärt. Dessutom minskar belastningen på processorn, vilket är bra för enheter med begränsade resurser som exempelvis mobila enheter.

GPU-läget ställs in automatiskt när innehåll körs på mobila enheter för att få bästa möjliga prestanda. Du behöver inte längre ställa in wmode gpu för att få GPU-återgivning, men om du anger opaque eller transparent för wmode inaktiveras GPU-acceleration.

Obs! Flash Player på stationära datorer använder fortfarande huvudprocessorn (CPU) för programvaruåtergivning. Programvaruåtergivning används eftersom drivrutiner varierar mycket på stationära datorer och eftersom de kan framhäva återgivningsskillnader. Det kan också finnas återgivningsskillnader mellan olika stationära datorer och vissa mobila enheter.