XML-signaturvalidering i AIR

Adobe AIR 1.5 och senare

Använd klasserna i XMLSignatureValidator-API:t i Adobe® AIR® om du vill validera digitala signaturer i enlighet med en deluppsättning av W3C:s rekommendation för XML-signatursyntax och -bearbetning ( http://http://www.w3.org/TR/xmldsig-core/) . XML-signaturer kan användas för att verifiera dataintegriteten och signerarens identitet.

XML-signaturer kan användas för att validera meddelanden eller resurser som laddats ned med programmet. Om programmet t. ex. innehåller abonnerade tjänster kan du inkludera abonnemangsvillkoren i ett signerat XML-dokument. Om någon försöker att ändra abonnemangsdokumentet kommer valideringen att misslyckas.

Du kan även använda XML-signaturer för att validera nedladdade resurser som används av programmet genom att inkludera ett signerat manifest med en sammanfattning av de resurserna. Programmet kan verifiera att resurserna inte har ändrats genom att jämföra sammanfattningen i den signerade filen med en sammanfattning av de byte som hämtats. Detta är särskilt användbart när den hämtade resursen är en SWF-fil eller annat aktivt innehåll som du vill köra i programmets säkerhetssandlåda.