Skapa MovieClip-objekt med ActionScript

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Ett sätt att lägga till innehåll på skärmen i Flash är genom att dra resurser från biblioteket till scenen, men det finns andra arbetssätt. I komplexa projekt föredrar erfarna utvecklare vanligtvis att skapa filmklipp med programkod. Det finns flera fördelar med det sättet: Enklare återanvändning av kod, snabbare kompileringshastighet och mer avancerade ändringar som är tillgängliga endast i ActionScript.

Visningslist-API i ActionScript 3.0 effektiviserar processen att dynamiskt skapa MovieClip-objekt. Möjligheten att skapa en MovieClip-instans direkt, skilt från processen att lägga till den i visningslistan, ger flexibilitet och enkelhet utan avkall på kontrollen.

I ActionScript 3.0, när du skapar en filmklippsinstans (eller något annat visningsobjekt) med kod, är den inte synlig på skärmen innan den har lagts till i visningslistan genom anrop av metoden addChild() eller addChildAt() i en visningsobjektbehållare. Det här gör att du kan skapa ett filmklipp, ange dess egenskaper och även anropa metoder innan den återges på skärmen. Mer information om hur du använder visningslistan finns i Arbeta med behållare för visningsobjekt .