Metoder för att använda reguljära uttryck med strängar

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen RegExp innehåller två metoder: exec() och test() .

Förutom metoderna exec() och test() i klassen RegExp, innehåller klassen String följande metoder för att matcha reguljära uttryck i strängar: match() , replace() , search() och splice() .

Metoden test()

Metoden test() i klassen RegExp används för att kontrollera om strängarna innehåller en matchning för det reguljära uttrycket, vilket visas i följande exempel:

var pattern:RegExp = /Class-\w/;
var str = "Class-A";
trace(pattern.test(str)); // output: true

Metoden exec()

Metoden exec() i klassen RegExp används för att kontrollera om det i den skickade strängen finns en matchning av det reguljära uttrycket och den returnerar en array med följande:

• Den matchande delsträngen

• Delsträngsmatchningar för eventuella parentetiska grupper i det reguljära uttrycket

Arrayen innehåller även egenskapen index vilken visar indexpositionen för början av delsträngsmatchningen.

Titta på följande kod:

var pattern:RegExp = /\d{3}\-\d{3}-\d{4}/; //U.S phone number
var str:String = "phone: 415-555-1212";
var result:Array = pattern.exec(str);
trace(result.index, " - ", result);
// 7-415-555-1212

Använd exec() flera gånger om du vill matcha flera delsträngar när g -flaggan ( global ) är inställd för det reguljära uttrycket:

var pattern:RegExp = /\w*sh\w*/gi;
var str:String = "She sells seashells by the seashore";
var result:Array = pattern.exec(str);

while (result != null)
{
    trace(result.index, "\t", pattern.lastIndex, "\t", result);
    result = pattern.exec(str);
}
//output:
// 0      3      She
// 10      19      seashells
// 27      35      seashore

Strängmetoder där RegExp-parametrar används

I följande metod för klassen String används reguljära uttryck som parametrar: match() , replace() , search() och split() . Mer information om dessa metoder finns i Returnera mönster i strängar och ersätta delsträngar .