Oskärpefilter

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen BlurFilter gör ett visningsobjekt och dess innehåll suddigt eller oskarpt. Oskärpeeffekter används för att ge intryck av att ett objekt inte är i fokus eller för att simulera snabba rörelser, som i rörelseoskärpa. Genom att ställa in oskärpefiltrets quality -egenskap på low kan du simulera en mjuk, ofokuserad linseffekt. Om du ställer in quality -egenskapen på high blir effekten en mjuk oskärpa som liknar gaussisk oskärpa.

I följande exempel skapas ett cirkelobjekt med metoden drawCircle() i klassen Graphics och ett oskärpefilter tillämpas på det:

import flash.display.Sprite;
import flash.filters.BitmapFilterQuality;
import flash.filters.BlurFilter;

// Draw a circle.
var redDotCutout:Sprite = new Sprite();
redDotCutout.graphics.lineStyle();
redDotCutout.graphics.beginFill(0xFF0000);
redDotCutout.graphics.drawCircle(145, 90, 25);
redDotCutout.graphics.endFill();

// Add the circle to the display list.
addChild(redDotCutout);

// Apply the blur filter to the rectangle.
var blur:BlurFilter = new BlurFilter();
blur.blurX = 10;
blur.blurY = 10;
blur.quality = BitmapFilterQuality.MEDIUM;
redDotCutout.filters = [blur];