Glödfilter

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen GlowFilter tillämpar en ljussättningseffekt på visningsobjekt för att efterlikna en ljuskälla som är riktad mot objektet underifrån så att en mjuk glöd uppstår.

Glödfiltret liknar skuggfiltret och innehåller egenskaper som kan användas för att ändra avståndet, vinkeln och färgen för ljuskällan för att ge olika effekter. Det finns flera alternativ för stilen på glöden i klassen GlowFilter, inklusive inre eller yttre glöd och blockeringsläge.

I följande kod skapas ett kors med klassen Sprite och ett glödfilter används på det:

import flash.display.Sprite;
import flash.filters.BitmapFilterQuality;
import flash.filters.GlowFilter;

// Create a cross graphic.
var crossGraphic:Sprite = new Sprite();
crossGraphic.graphics.lineStyle();
crossGraphic.graphics.beginFill(0xCCCC00);
crossGraphic.graphics.drawRect(60, 90, 100, 20);
crossGraphic.graphics.drawRect(100, 50, 20, 100);
crossGraphic.graphics.endFill();
addChild(crossGraphic);

// Apply the glow filter to the cross shape.
var glow:GlowFilter = new GlowFilter();
glow.color = 0x009922;
glow.alpha = 1;
glow.blurX = 25;
glow.blurY = 25;
glow.quality = BitmapFilterQuality.MEDIUM;

crossGraphic.filters = [glow];