Direktuppspelning av videofiler

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Om du vill direktuppspela filer från Flash Media Server, kan du använda klasserna NetConnection och NetStream för anslutning till en extern serverinstans och spela upp ett specificerat flöde. Du specificerar en Real-Time Messaging Protocol RTMP-server genom att överföra önskad RTMP-URL, t.ex. ”rtmp://localhost/appName/appInstance” till NetConnection.connect() -metoden i stället för att föra över null . Om du vill spela upp en direktsänd eller inspelad ström från angiven Flash Media Server skickar du ett identifieringsnamn för direktsända data som publiceras av NetStream.publish() eller ett inspelat filnamn för uppspelning till NetStream.play() -metoden.

Skicka video till en server

Om du vill skapa mer komplexa program med video- eller kameraobjekt, erbjuder Flash Media Server (FMS) en kombination av direktuppspelade mediemöjligheter och en utvecklingsmiljö för att skapa och leverera medieprogram till en bred publik. Med den här kombinationen kan utvecklare skapa program som Video on Demand, direktsända webbhändelser och MP3-direktuppspelning såväl som videobloggning, videomeddelanden och multimediechattmiljöer. Mer information finns i dokumentationen till Flash Media Server på www.adobe.com/go/learn_fms_docs_se .