Skriva callback-metoder för metadata och referenspunkter

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Du kan aktivera åtgärder i programmet när vissa referenspunkter nås eller vissa metadata mottas av spelaren eller när vissa referenspunkter påträffas. När dessa händelser inträffar måste du ange särskilda callback-metoder som händelsehanterare. Klassen NetStream anger följande metadatahändelser som kan inträffa under uppspelning: onCuePoint (enbart FLV-filer), onImageData , onMetaData , onPlayStatus , onTextData och onXMPData .

Du måste skriva callback-metoder för dessa hanterare, annars kan fel uppstå i Flash-körningen. I följande kod spelas en FLV-fil upp med namnet video.flv i samma mapp som SWF-filen finns:

var nc:NetConnection = new NetConnection();
nc.connect(null);

var ns:NetStream = new NetStream(nc);
ns.addEventListener(AsyncErrorEvent.ASYNC_ERROR, asyncErrorHandler);
ns.play("video.flv");
function asyncErrorHandler(event:AsyncErrorEvent):void
{
    trace(event.text);
}

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Med föregående kod läses en lokal videofil in med namnet video.flv och den lyssnar efter den asyncError ( AsyncErrorEvent.ASYNC_ERROR ) som ska skickas. Den här händelsen skickas när ett undantag inträffar från den ursprungliga asynkrona koden. I det här fallet skickas den när en videofil innehåller metadata eller referenspunktsinformation och de rätta avlyssnarna inte har definierats. I den föregående koden hanteras asyncError -händelsen och felet ignoreras om du inte är intresserad av videofilens metadata eller referenspunktsinformationen. Om du hade en FLV-fil med metadata och flera referenspunkter visar trace() -funktionen följande felmeddelande:

Error #2095: flash.net.NetStream was unable to invoke callback onMetaData.
Error #2095: flash.net.NetStream was unable to invoke callback onCuePoint.
Error #2095: flash.net.NetStream was unable to invoke callback onCuePoint.
Error #2095: flash.net.NetStream was unable to invoke callback onCuePoint.

Felet inträffar för att NetStream-objektet inte kunde hitta någon callback-metod av typen onMetaData eller onCuePoint . Det finns flera sätt att definiera de här återanropsmetoderna i programmet.

Ange NetStream-objektets client-egenskap som ett objekt

Genom att ange client -egenskapen som antingen ett objekt eller en underklass till NetStream, kan du omdirigera callback-metoderna onMetaData och onCuePoint eller helt ignorera dem. I följande exempel visas hur du kan använda ett tomt objekt för att ignorera callback-metoderna utan att avlyssna asyncError -händelsen:

var nc:NetConnection = new NetConnection();
nc.connect(null);

var customClient:Object = new Object();

var ns:NetStream = new NetStream(nc);
ns.client = customClient;
ns.play("video.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Om du vill avlyssna någon av callback-metoderna onMetaData eller onCuePoint t, måste du definiera metoder som hanterar dessa callback-metoder enligt exemplet i följande kodutdrag:

var customClient:Object = new Object();
customClient.onMetaData = metaDataHandler;
function metaDataHandler(infoObject:Object):void
{
    trace("metadata");
}

I föregående kod avlyssnas callback-metoden onMetaData och anropar metaDataHandler() -metoden som spårar en sträng. Om Flash-körningen påträffar en referenspunkt genereras inga fel även om någon callback-metod av typen onCuePoint inte har definierats.

Skapa en anpassad klass och definiera metoder för hantering av återanropsmetoder

I följande kod anges NetStream-objektets client -egenskap som en anpassad klass, CustomClient, som definierar hanterare för callback-metoderna:

var nc:NetConnection = new NetConnection();
nc.connect(null);

var ns:NetStream = new NetStream(nc);
ns.client = new CustomClient();
ns.play("video.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Klassen CustomClient:

package
{
    public class CustomClient
    {
        public function onMetaData(infoObject:Object):void
        {
            trace("metadata");
        }
    }
}

I klassen CustomClient definieras en hanterare för callback-hanteraren onMetaData . Om en referenspunkt påträffas och callback-hanteraren onCuePoint anropas, ska en asyncError -händelse ( AsyncErrorEvent.ASYNC_ERROR ) skickas som anger: ”flash.net.NetStream kunde inte starta callback-funktionen onCuePoint”. För att förhindra det här felet måste du antingen definiera callback-metoden onCuePoint i klassen CustomClient eller definiera en händelsehanterare för asyncError -händelsen.

Utöka klassen NetStream och lägg till metoder för hantering av callback-metoder

I följande kod skapas en instans av klassen CustomNetStream som definieras i en senare kodlista:

var ns:CustomNetStream = new CustomNetStream();
ns.play("video.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Följande kod definierar klassen CustomNetStream som utökar klassen NetStream, skapar det nödvändiga NetConnection-objektet och hanterar hanterarmetoderna för onMetaData - och onCuePoint -callback:

package
{
    import flash.net.NetConnection;
    import flash.net.NetStream;
    public class CustomNetStream extends NetStream
    {
        private var nc:NetConnection;
        public function CustomNetStream()
        {
            nc = new NetConnection();
            nc.connect(null);
            super(nc);
        }
        public function onMetaData(infoObject:Object):void
        {
            trace("metadata");
        }
        public function onCuePoint(infoObject:Object):void
        {
            trace("cue point");
        }
    }
}

Om du vill byta namn på onMetaData() - och onCuePoint() -metoderna i klassen CustomNetStream kan du använda följande kod:

package
{
    import flash.net.NetConnection;
    import flash.net.NetStream;
    public class CustomNetStream extends NetStream
    {
        private var nc:NetConnection;
        public var onMetaData:Function;
        public var onCuePoint:Function;
        public function CustomNetStream()
        {
            onMetaData = metaDataHandler;
            onCuePoint = cuePointHandler;
            nc = new NetConnection();
            nc.connect(null);
            super(nc);
        }
        private function metaDataHandler(infoObject:Object):void
        {
            trace("metadata");
        }
        private function cuePointHandler(infoObject:Object):void
        {
            trace("cue point");
        }
    }
}

Utöka klassen NetStream och göra den dynamisk

Du kan utöka klassen NetStream och göra underklassen dynamisk så att callback-hanterarna onCuePoint och onMetaData kan läggas till dynamiskt. Det visas i följande kodexempel:

var ns:DynamicCustomNetStream = new DynamicCustomNetStream();
ns.play("video.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Klassen DynamicCustomNetStream:

package
{
    import flash.net.NetConnection;
    import flash.net.NetStream;
    public dynamic class DynamicCustomNetStream extends NetStream
    {
        private var nc:NetConnection;
        public function DynamicCustomNetStream()
        {
            nc = new NetConnection();
            nc.connect(null);
            super(nc);
        }
    }
}

Även utan hanterare för callback-hanterarna onMetaData och onCuePoint inträffar inga fel eftersom klassen DynamicCustomNetStream är dynamisk. Om du vill definiera metoderna för callback-hanterarna onMetaData och onCuePoint kan du använda följande kod:

var ns:DynamicCustomNetStream = new DynamicCustomNetStream();
ns.onMetaData = metaDataHandler;
ns.onCuePoint = cuePointHandler;
ns.play("http://www.helpexamples.com/flash/video/cuepoints.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

function metaDataHandler(infoObject:Object):void
{
    trace("metadata");
}
function cuePointHandler(infoObject:Object):void
{
    trace("cue point");
}

Ange NetStream-objektets klientegenskap till detta

Om du anger client -egenskapen till this söker programmet i aktuellt omfång efter onMetaData() - och onCuePoint() -metoder. Det visas i följande exempel:

var nc:NetConnection = new NetConnection();
nc.connect(null);

var ns:NetStream = new NetStream(nc);
ns.client = this;
ns.play("video.flv");

var vid:Video = new Video();
vid.attachNetStream(ns);
addChild(vid);

Om callback-hanterarna onMetaData - eller onCuePoint anropas och ingen metod finns som hanterar callback-funktionen, genereras inga fel. Om du vill hantera de här callback-hanterarna skapar du en onMetaData() - och onCuePoint() -metod i koden enligt följande kodutdrag:

function onMetaData(infoObject:Object):void
    trace("metadata");
function onCuePoint(infoObject:Object):void
    trace("cue point");