Felhantering

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Att hantera fel innebär att skapa en logik för hur programmet ska svara på, eller åtgärda, ett fel. Fel uppstår antingen när ett program kompileras eller när ett kompilerat program körs. Om programmet hanterar fel händer någonting som svar på ett inträffat fel, i motsats till inget svar (när ett fel uppstår utan att det märks). Om felhanteringen används på rätt sätt skyddas programmet och användarna slipper oväntade beteenden.

Felhanteringen är emellertid ett omfattande ämne, som behandlar många olika typer av fel som kan inträffa under kompilering eller när ett program körs. Här beskrivs närmare hur du hanterar körningsfel (fel som inträffar när ett program körs), de olika typer av fel som kan uppstå och fördelarna med felhanteringen i ActionScript 3.0.