Åtkomst till programmeringsgränssnittsklasser i AIR från JavaScript

Adobe AIR 1.0 och senare

Förutom standardelementen och de utökade elementen i Webkit, kan HTML- och JavaScript-kod få åtkomst till värdklasserna från runtime-modulen. Med hjälp av de här klasserna får du tillgång till avancerade funktioner i AIR, t.ex.

• Tillgång till filsystemet

• Använda lokala SQL-databaser

• Kontrollera menyer i fönster och program

• Tillgång till sockets för nätverk

• Använda användardefinierade klasser och objekt

• Ljudfunktioner

I AIR-filens programmeringsgränssnitt finns till exempel en File-klass som finns i flash.filesystem-paketet. Du kan skapa ett File-objekt i JavaScript på följande sätt:

var myFile = new window.runtime.flash.filesystem.File();

Objektet runtime är ett särskilt JavaScript-objekt som är tillgängligt för HTML-innehåll som körs i programsandlådan i AIR. Det ger dig åtkomst till runtime-klasser från JavaScript. flash -egenskapen i runtime -objektet ger åtkomst till flash-paketet. flash.filesystem -egenskapen i runtime -objektet ger i sin tur åtkomst till flash.filesystem-paketet (och i det här paketet ingår klassen File). Paket är ett sätt att ordna klasser som används i ActionScript.

Obs! runtime -egenskapen läggs inte automatiskt till i fönsterobjekten för de sidor som blir inlästa i ett frame- eller iframe-element. Så länge som det underordnade dokumentet är i programsandlådan får det åtkomst till runtime -egenskapen i det överordnade dokumentet.

Eftersom paketstrukturen för runtime-klasserna skulle kräva att utvecklarna skrev väldigt långa strängar med JavaScript-kod för att få åtkomst till varje klass (som i window.runtime.flash.desktop.NativeApplication ), så omfattar AIR SDK en AIRAliases.js-fil som gör att du får åtkomst till runtime-klasserna på ett mycket enklare sätt (t.ex. genom att skriva air.NativeApplication ).

Programmeringsgränssnittsklasserna i AIR beskrivs i den här handboken. Övriga klasser från API:t för Flash Player, som kan vara intressanta för HTML-utvecklare, beskrivs i API-referens för Adobe AIR för HTML-utvecklare . ActionScript är det språk som används i SWF-innehåll (Flash Player). Syntaxen för JavaScript och ActionScript är dock väldigt lika. (Båda baseras på versioner av ECMAScript-språket.) Alla inbyggda klasser finns i både JavaScript (i HTML-innehåll) och ActionScript (i SWF-innehåll).

Obs! JavaScript-kod kan inte använda klasserna Dictionary, XML och XMLList som finns i ActionScript.