Om URL:er i AIR

Adobe AIR 1.0 och senare

I HTML-innehåll som körs i AIR kan du använda något av följande URL-scheman när du definierar src -attribut för img -, frame -, iframe - och script -taggar, i href -attribut i en link -tagg eller på andra ställen där du kan ange en URL.

URL-schema

Beskrivning

Exempel

file

En sökväg som är relativ till filsystemets rot.

file:///c:/AIR Test/test.txt

app

En sökväg som är relativ till det installerade programmets rotkatalog.

app:/images

app-storage

En sökväg som är relativ till programlagringskatalogen. För varje installerat program definieras en unik programlagringskatalog i AIR, där du kan lagra data för just det programmet.

app-storage:/settings/prefs.xml

http

En vanlig HTTP-begäran.

http://www.adobe.com

https

En vanlig HTTPS-begäran.

https://secure.example.com

Mer information om hur du använder URL-scheman i AIR finns i URI-scheman .

Många AIR-programmeringsgränssnitt, inklusive klasserna File, Loader, URLStream och Sound, använder ett URLRequest-objekt i stället för en sträng som innehåller URL:en. Själva URLRequest-objektet initieras med en sträng som kan använda något av dessa url-scheman. Följande programsats skapar till exempel ett URLRequest-objekt som kan användas för att begära Adobes hemsida:

var urlReq = new air.URLRequest("http://www.adobe.com/");

Mer information om URLRequest-objekt finns i HTTP-kommunikation .