Konvertera Date- och RegExp-objekt

Adobe AIR 1.0 och senare

Både JavaScript- och ActionScript-språken definierar klasserna Date och RegExp, men objekt av de här typerna konverteras inte automatiskt mellan de två körningskontexterna. Du måste konvertera Date- och RegExp-objekt till motsvarande typ innan du använder dem för att ange egenskaper eller funktionsparametrar i en annan körningskontext.

Följande ActionScript-kod konverterar till exempel ett Date-objekt i JavaScript med namnet jsDate till ett Date-objekt i ActionScript:

var asDate:Date = new Date(jsDate.getMilliseconds());

Följande ActionScript-kod konverterar ett RegExp-objekt i JavaScript med namnet jsRegExp till ett RegExp-objekt i ActionScript:

var flags:String = "";
if (jsRegExp.dotAll) flags += "s";
if (jsRegExp.extended) flags += "x";
if (jsRegExp.global) flags += "g";
if (jsRegExp.ignoreCase) flags += "i";
if (jsRegExp.multiline) flags += "m";
var asRegExp:RegExp = new RegExp(jsRegExp.source, flags);