AIR och WebKit

Adobe AIR 1.0 och senare

Adobe AIR använder WebKit-motorn med öppen källkod, som också används i webbläsaren Safari. AIR tillför flera tillägg som tillåter åtkomst till körningsklasser och objekt samt för säkerhet. WebKit tillför också funktioner som inte finns i W3C-standarderna för HTML, CSS och JavaScript.

Här beskrivs bara AIR-tilläggen och de viktigaste WebKit-tilläggen. Mer information om HTML, CSS och JavaScript som inte är standard finns på www.webkit.org och developer.apple.com . Information om standarder finns på W3C-webbplatsen . Mozilla tillhandahåller också en användbar allmän referens om HTML, CSS och DOM (WebKit- och Mozilla-motorerna är förstås inte identiska).