Ställa in teckenkodning att använda för HTML-innehåll

Adobe AIR 1.0 och senare

På en HTML-sida kan teckenkodningen som används specificeras genom inkludering av en meta -tagg, som till exempel följande:

meta http-equiv="content-type" content="text/html" charset="ISO-8859-1";

Åsidosätt sidinställningen för att säkerställa att en specifik teckenkodning används genom att ställa in egenskapen textEncodingOverride för HTMLLoader-objektet:

var html:HTMLLoader = new HTMLLoader();
html.textEncodingOverride = "ISO-8859-1";

Specificera den teckenkodning som ska användas för HTMLLoader-innehåll när en HTML-sida inte specificerar en inställning med egenskapen textEncodingFallback för HTMLLoader-objektet:

var html:HTMLLoader = new HTMLLoader();
html.textEncodingFallback = "ISO-8859-1";

Egenskapen textEncodingOverride åsidosätter inställningen i HTML-sidan. Egenskapen textEncodingOverride och inställningen i HTML-sidan åsidosätter egenskapen textEncodingFallback .

Ställ in egenskapen textEncodingOverride eller egenskapen textEncodingFallback innan du läser in HTML-innehållet.